Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Dogodek Komentarji: 0

V maju ponovno razpisujemo odličen program, s katerim boste prepoznali vzroke težav, povezanih z medeničnim predelom ter spoznali, kako lahko le s povezanim, integriranim pristopom težave uspešno lajšate ter v velikih primerih tudi odpravite.

Opomba: za vse, ki se želite programa udeležiti v dvorani (in ne preko spleta), tudi razpisujemo nov termin. Datum najdete na koncu objave.

Sedeči način življenja prinaša mnoge težave, ki so povezane z medenično disfunkcijo, kot so na primer ishialgija, inkontinenca, zdrs oziroma prolaps organov, seksualne disfunkcije, bolečine v nogah in podobno. Res je, funkcionalne mišice medeničnega dna predstavljajo eno od pomembnejših podpornih stebrov našega trupa. V primeru šibkosti, slednja direktno vpliva na položaj in funkcijo medenice ter posledično celotne hrbtenice. Vplivajo tudi na gibanje diafragme ter na položaj in funkcijo organov, nameščenih v medenici. Zdravje medeničnega dna se ne more ločiti od splošnega telesnega, celo od čustvenega stanja ne. To področje dojemamo tako intimno, da o njem, v primeru težav, niti ne želimo govoriti, pogosto ga tudi zanemarjamo. Na eni strani se srečujemo z vrsto resnimi težavami, od inkontinenčnih do bolj intimnih, a na drugi je to področje zagotovo izvor (ženskega) zadovoljstva.

Zagotovo je to področje, ki se ga je nujno potrebno lotiti celostno, z razumevanjem, odkrito in brez sramu.

Že od leta 2014 uspešno izvajamo integrirani protokol za medenično zdravje. Pod vtisom zaskrbljujoče statistike, želje, da pomagamo širši populaciji pri ozaveščanju, preventivi in tudi kurativi, smo se odločili osnovati 4-tedenski spletni program, ki vas bo smiselno in progresivno vodil k razumevanju problematike, iskanju ustreznih rešitev ter seznanil s praktičnim delom na način, da bo vadba doma varna, učinkovita in z dolgotrajnimi rezultati.

Zdravje medeničnega dna I.

Čas: 4 tedne, 4 srečanja
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj - on line

No Fields Found.
Med opombe vpiši ali velja prijava za dvoranski ali spletni program.

Inkontinenca, erektilna disfunkcija, prolaps maternice, cistokela, rektokela, boleči in neprijetni spolni odnosi,…. Težave medeničnega dna ne izbirajo spola, starosti in so mnogokrat nerazumljene.

Funkcionalne mišice medeničnega dna predstavljajo eno izmed najpomembnejših podpornih struktur trupa. Njihova šibkost dirketno vpliva tudi na položaj in funkcijo medenice in s tem na celotno hrbtenico. Od stanja mišic medeničnega dna je odvisno delovanje pljučne diafragme ter položaj in funkcija vseh organov v medenici, zato te vabimo na delavnico, na kateri te bomo seznanili z vzroki težav medeničnega področja, kot tudi rešitvami za preveniranje, blaženje in odpravo le-teh.

Medenično dno je mnogo več kot le nadzorni organ za izločanje in uživanje v spolnosti. Predstavlja pomemben podporni steber medeničnim organom, nadzoruje kontinentnost, stabilizira trup in medenico, vpliva na telesno držo, drenira limfno in vensko cirkulacijo ter daje podporo dihanju. Njegovo pravilno delovanje najbolj ogrožajo prav pretirano sedenje, slaba telesna drža in debelost.

Šele ko se zavedaš pomembnosti medeničnega sistema, lahko tudi bolj celovito poskrbiš za njegovo zdravje. Stanje medenice ima pomembno vlogo v fizičnem, mentalnem, hormonalnem, čustvenem in tudi seksualnem blagostanju.  Najbolj rizična skupina so ženske, ki so že rodile, starejše in tiste, s povečano telesno maso. No, nemalo rezultatov različnih raziskav pa na žalost kaže, da imajo težave s konstipacijami, endometriozami, kontrolo delovanja mehurja in benigne tumorje v maternici, tudi mlada dekleta ob prvi menstruaciji.

Zdravje medeničnega dna I.

Čas: 4 tedne, 4 srečanja
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj - on line

No Fields Found.
 Med opombe vpiši ali velja prijava za dvoranski ali spletni program.

Kako prevenirati, kako pomagati?

Najprej se je potrebno vprašati kakšen je vzrok za nastale težave. Največji učinek je dosežen, ko k zdravju medeničnega dna pristopimo integrirano. V sam proces ozaveščanja tega občutljivega področja, morajo biti vključene tudi mišice stopala, nog, zadnjice in hrbta, seveda ob zelo pomembni kontroli pravilnega dihanja.

Imate težave z daljšimi in obilnejšimi menstruacijami, izostanki menstruacije, miomi, urinarno inkontinenco, prolapsom organov, konstipacijo, fekalno inkontinenco, bolečimi spolnimim odnosi, PMSom, prostato, slabšo erektilnostjo,  pogostimi bakterijskimi vnetji mehurja in urinarnega trakta, bolečinami v spodnjem delu hrbta in podobno… 

V tem primeru vas vabimo, da se nam pridružite na 4-tedenskem spletnem programu ZDRAVJE MEDENIČNEGA DNA I., kjer bomo s prepletanjem teoretične podlage (minimalno) ter predvsem praktičnimi nasveti poskrbeli, da bo to področje postalo bolj ozaveščeno ter funkcionalno.

SESTAVA SPLETNEGA PROGRAMA (ter programa v dvorani, ki ima le to prednost, da kakovost izvedbe inšturktor lahko preveri s fizično asistenco, sicer pa je program enak)

V 4-tednih se bomo srečali štirikrat, vsakič za 90 minut, program pa je razdeljen v 4 samostojne, a povezane celote:

  1. KJE TIČI VZROK TEŽAVAM MEDENIČNEGA DNA (V tem delu bomo s pomočjo vprašalnikov in testiranj ugotovili, kje najverjetneje tiči vzrok vašim težavam medeničnega dna, podali osnovne smernice za začetek reševanja problematike in se naučili učinkovito razlikovati med prednjo in zadnjo linijo medeničnega dna)
  2. VZPODBUDITEV PRETOČNOSTI PO VERTIKALNI LINIJI (Na optimalno delovanje mišic medeničnga dna vpliva vrsto stanj in čutenj, na primer telesna drža, misli in počutje, hormonalno stanje, brazgotine, visceralne nepravilnosti, stanje čeljusti,….. To srečanje nam bo v teoriji in praksi pokazalo, kako so z medeničnimi mišicami povezana naša stopala in celo čeljust in obraz. Zagotavljamo pa vam, da boste s posebnimi rituali vzpodbudili pretok v zablokiranih področjih in mogoče po dolgem času prvič začutili njihovo povezanost s preostankom telesa)
  3. AKTIVIRAJ IN SPROSTI (Mišice medeničnega dna so lahko hipotonizirane, torej premalo aktivne in šibke, ali pa hipertonizirane oziroma zakrčene. Kakšni so simptomi v prvem in kakšni v drugem primeru? Odgovori na ta vprašanja pripeljejo do bolj ustreznih vadbenih protokolov.)
  4. MANIPULACIJA IN INVERZNI POLOŽAJ (Poleg vaj so izredno pomembne taktilne stimulacije, vodene vizualizacije, nevrološka stimulacija,… Zagotavljamo, da boste v vseh pripravljenih protokolih uživali in odkrivali kako velika moč in potencial se skrivata v tem skritem delu vašega telesa)

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE

Program vodi Barbara Tavčar, master body inšturktorica z dolgoletnimi izkušnjami na področju zdravja medeničnega dna.

S spletnim programom pričnemo v ponedeljek, 3.5.2021 ob 17.30 uri in nadaljujemo 4 zaporedne tedne.

S programom v dvorani pričnemo v torek, 4.5.2021 ob 18.00 uri in nadaljujemo 4 zaporedne tedne.

Cena spletnega 4 tedenskega srečanja (4×90 minut) znaša 62,00 EUR, cena programa v dvorani pa znaša 77,00 EUR (število udeležencev je omejeno) in vključuje:

  • 4 spletna srečanja po 90 minut
  • izročke za vsako srečanje
  • posnetki srečanj vam bodo za utrjevanje prakse na voljo še teden dni po končanem programu
  • zvočno terapijo za vzpodbuditev pretočnosti v medeničnem predelu (20 terapij v vrednosti 29.95 EUR)

Pridružite se spletnemu programu, ki vas bo popeljal v skrivnostni svet medeničnega dna:)

Zdravje medeničnega dna I.

Čas: 4 tedne, 4 srečanja
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj - on line

No Fields Found.
 Med opombe vpiši ali velja prijava za dvoranski ali spletni program.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja