Program Vitalna dolgoživost in nadzor telesne teže prinaša globoko transformacijo na vseh nivojih. Vitalnost in dolgoživost sta pomembna koncepta, povezana z zdravim staranjem. Vitalnost je stanje moči in fizične ter duševne aktivnosti, medtem ko je dolgoživost trajanje (ne)kakovosti življenja. Nista fiksni in v naprej določeni, temveč dinamični in prilagodljivi. Kako ju izboljšati, kako ju doseči? Z negovanjem telesa, uma in duha ter z zasledovanjem svojih strasti in namenov.

Težave niso nepopravljive. Premagamo jih s pozitivnimi spremembami v življenjskem slogu, miselnosti in odnosu do sebe. Ne upajmo na boljši jutri, ustvarimo ga z vsakodnevnimi izbirami.” pravi Barbara Tavčar, ki nudi popolno podporo v programu od prvega do zadnjega dne.

Program, ki na prvi stopnji poteka 3 mesece, v prvi vrsti uči, kako ponovno posvetiti čas sebi. S hrano in načinom prehranjevanja se identificiramo. Potrebno pa je zavedanje, da je trenutno nezadovoljstvo posledica nekaterih navad, ki vsakega posameznika na določeni točki življenja ne podpirajo več. To so tiste navade, ki nas pripeljejo do bolečine, padcev energije, pomanjkanja volje, povečano telesno težo, zmanjšanja mišične mase, napihnjenostjo, avtoimunim obolenjem in različnimi diagnozami, ki lahko resno ogrozijo in otežijo vsakodnevno življenje.

V programu se smiselno prepletajo tri pomembna in medsebojno povezana področja: metabolično stanje organizma, vzpodbuditev kemijskih procesov obnove s pravilnim in individualno določenim postopom ter vstopom v avtofagijo ter vpliv sonca. Slednji s svojim fizikalnim aspektom vpliva na čisto vse kemijske procese organizma. V vsakem trenutku se s tem elektromagnetnim poljem povezujemo in znotraj njega delujemo po principu sistema povratnih informacij – kar damo vanj, se vrne nazaj k nam.

Težko je z besedami opisati program, ki te vabi, da k resnično temeljiti preobrazbi in gradi tvojo vitalno dolgoživost. Na tem mestu bi vas v program povabili z besedami, da se ne bojte sprememb. Vsaka bo sicer zamajala vaše temelje, a v resnici le pokazala, kako močni so.

Program časovno poteka 3 mesece, v katerih vas sistematično in z vsakodnevno podporo motiviramo k spremembam svojih prehranjevalnih navad. Naučimo vas, kako deluje metabolizem, kako doseči njegovo učinkovito elastičnost in zmožnost preklapljanja iz stanja ketoze v stanje glikolize. Kako ukrotiti vsa vnetna stanja, kakšna fizična aktivnost je potrebna v določenem obdobju, da bo ta podprla organizem in ga popeljala preko možnih platojev. Predvsem pa vas ozaveščamo, kako v tem svetu, polnem (napačnih in s strani različnih industrij) informacij, znati prepoznati tiste, ki vas bodo podprle.

Program posebno priporočamo vsem, ki se spopadate z odvečnimi kilogrami, utrujenostjo in izčrpanostjo, slabo mitohondrijsko funkcijo, različnimi avtoimunimi obolenji, alergijami, bolečinami in seveda vsem, ki želite živeti polno in bolj zdravo življenje. V celoti ga vodi Barbara Tavčar, ki je svoje znanje in usposobljenost na področju dela v športu obogatila z različnimi tečaji s področja prehranskega svetovanja.

Ponovni datum začetka programa je: 11.9.2024, vse dodatne informacije pa bodo dostopne med sveže objavljenimi novičkami.

Spodaj si preberite nekaj izjav udeležencev preteklih izvedenih skupin, v primeru dodatnih vprašanj in prijave pa nam pišite na barbara@fittplus.si ali pokličite na 040 784 131.

Za program sem se odločila zaradi želje po spremembi prehranjevalnih navad, po bolj zdravem in fit telesu ter želje po bolj bistrih mislih. Začetek programa je bil zelo zanimiv – prejela sem namreč ogromno informacij, ki pa brez prakse niso imele še pravega smisla. Na začetku sem se z veseljem lotila spreminjanja jedilnika, a kmalu mi je postajalo jasno, da je program veliko več, kot samo hrana na krožniku. Vsak dan, teden, ki mineva se naučim nekaj novega in dobivam nove priložnosti za izboljšavo zdravja. Resnično je neverjetno, kaj vse vpliva na procese v telesu in kako pomembno je , da se obnove telesa lotimo celostno. Meni je najbolj od vsega všeč, da program ne zajema le spremembe jedilnika, temveč tudi več čuječega gibanja, učenja o cirkadianem ritmu, izkoristku svetlobe – vse to, kar pripomore k obnovi telesa. Do tega trenutka sem opazila, da imam več energije in bolj pomembno, motivacije za gibanje. Boljše se počutim v svojem telesu in zaupam, da me bo program popeljal na pot, ki bo trajala še leta in leta. Od začetka programa sem izgubila že 8kg, a številka na tehtnici je pri ostalih občutkih skoraj nepomembna.
Naj še poudarim, da začetek programa ni bil enostaven, a z vztrajnostjo in brez odstopanja se je pokazalo, da je zaupanje v Barbaro in njeno vodenje tisto, kar me popelje do uspeha. Ravno to pa je tisto, kar dela ta program resnično drugačen – dnevne spodbude in nove informacije s strani Barbare so to, kar mi daje zagon in željo po dodatnem izobraževanju o procesih v telesu ter celostni obnovi.” 
Nika P.

“Takoj, ko sem izvedela, da se začne težko pričakovan projekt Vitalna dolgoživost, nisem niti za hip oklevala z odločitvijo. Saj sem tu našla, vse tisto, za kar sem strmela večino svojega življenja.  Zdravje, dobro počutje, dvig energije ob napornem delavniku, duhovno rast in spoznavanje lastnega telesa in njegovega odziva na vse kar ga obdaja. Poleg izboljšanja zdravstvenega stanja pa tudi bolje izgledati in se v svoji koži odlično počutiti. Želela sem si predvsem izboljšati imunski sistem in ga skozi proces uravnati in popraviti njegov, do sedaj popolnoma napačen odziv. V pičlih osmih tednih nimam več alergijskih težav, histamin se je uravnal, moja nenehna napihnjenost je popolnoma izzvenela.  Težave v menopavzi, vročinski valovi, nabiranje maščobnih oblog tam, kjer jih prej ni bilo, so preteklost. Poleg tega sem izgubila tiste kilogramčke, ki niso bili dobrodošli, zraven vsega pa sem pridobila veliko več energije za moj naporen urnik. Celotna naša ekipa je odlična. S skupnimi močmi, z izmenjavo izkušenj, premagujemo ovire na poti, spoznavamo sebe in se spreminjamo v boljšo verzijo sebe. Barbara, iskreno hvaležna za vso tvojo strokovno podporo, nova znanja, objave, ravno v pravem času, ko jo rabiš na poti in ljubezen do dela, ki ni samo nov projekt ampak poslanstvo.” Katja Š.

“Programu sem se pridružila na prvem mestu zaradi želje, da zmanjšam kronične bolečine v sklepih. Življenje z vsakodnevno bolečino me je zelo izčrpavalo in z veliko težavo sem se prebijala skozi dneve pa še to s pomočjo protibolečinskih sredstev. Program je izredno dobro strukturiran in Barbarino vodenje je preprosto izjemno in nad vsemi pričakovanji! Vsakodnevna Barbarina javljanja in usmeritve v naši viber podporni skupini so velik doprinos, kot tudi čudovita skupina udeleženk, ki se medsebojno podpiramo in bodrimo na naši skupni misiji do odličnega zdravja in vitalnosti. Načela terapevtske ketoze izvajam zelo zavzeto in prvi učinki so se pokazali že zelo kmalu. Telo je bistveno bolj lahkotno, bolečine so se zelo zmanjšale in sem lahko povsem opustila jemanje protibolečinskih sredstev, kar štejem za izjemen uspeh. Najbolj pa me razveseljuje to, da so moji dnevi polni energije, ne čutim več utrujenosti in tudi v službi lahko sedim 8 ur brez večjih težav, kar je bilo pred programom nepredstavljivo. Naši postni ponedeljki pa so prav posebna izkušnja, ki mi je zelo spremenila dosedanji pogled na postenje. Postiti se v metaboličnem stanju ketoze je povsem nova dimenzija postenja, ki resnično celi in obnavlja na vseh nivojih. Zelo sem hvaležna Barbari za tako odlično vodenje in ogromno znanja ter njenih lastnih izkušenj, ki jih tako srčno deli z nami in nas vsakodnevno z lastnim zgledom motivira in navdušuje na poti do odličnega zdravja, zadovoljstva in izvrstnega počutja.” Ajda P.