Glasba je oblika umetnosti, katere medij sta zvok in tišina. Model zdravljenja z zvočnimi frekvencami temelji na principu resonance. Če ste zdravi pomeni, da vaš “orkester” telesa igra v sozvočju, v svoji naravni frekvenci. V človeškem telesu ima vsak organ, kost, tekočina in tkivo svojo resonantno frekvenco. V primeru, da določen del telesa ni v svoji naravni vibraciji, se s primerno frekvenco ali njenimi kombinacijami vanjo lahko vrne.

Zvok je preprosto a učinkovito in močno orodje za obnovitev organizma s ponastavitvijo misli in uravnoteženjem vaših čustev. Je ključ do samokontrole. Je medicina prihodnosti. Učinki zvoka so znanstveno podkrepljeni, zato ni na njem čisto nič abstraktnega in za njegov učinek ne potrebujete “vanj verjeti”. Okoli nas ni nič “trdno”, temveč vse vibrira na kvantnem nivoju. Podvržen naravnim zakonom ujemanja, lahko sprememni frekvenco (ritem) določenega dela telesa, sistema,organa, stanja duha ter motečih in intenizivnih čustev.

“Uglasite” se s pomočjo čudovitega zvočnega popotovanja, pri katerem kot pripomoček uporabljamo zvočne vilice ter druge sonične zvoke.

Zvočna terapija v trajanju 30 -45 minut (odvisno od intenzivnosti in trajanja problematike) se priporoča vsem (z izjemo epileptikom ter nosečnicam v prvem tromesečju, ki potrebujejo dodatno predhodno obravnavo). Je odlično orodje za lajšanje in odpravo stanj, kot so utrujenost, razdražljivost, nemotiviranost, anksioznost, soočanje z bolečino (tudi nevralgično), stanja stresa, slabega spanca, menstrualnih težav,…. ter odlična podpora v primerih resnih obolenj (npr. rakava obolenja), kjer zvočna terapija lajša spremno simptomatiko in pomaga pri balansiranju glavnih sistemov organizma.

Zvočno terapijo izvaja Barbara Tavčar (certificirana pri Sound Healing Academy 1, United Kingdom), za termin nas prosimo kontaktirajte.