BARBARA TAVČAR

Gibanju je predana že celo življenje. Barbara pravi, da jo življenjske situacije učijo, da je na najboljši poti takrat, ko uspe poslušati in slišati svoje srce. Kot bivša tekačica na smučkah je dobila vpogled v vrhunski šport in odrekanje, ki je del slednjega. V času šolanja je bila kot vaditelj predana raznim skupinskim vadbam. V tej vlogi se je v letu 2003 tudi prvič srečala z body tehniko, ne da bi se zavedala, kako zelo ji bo spremenila življenje.

V letu 2004 stopi na samostojno podjetniško pot in odpre edini franšizni studio body tehnike v Sloveniji (PBS center športne odličnosti Kranj) in tako postane “ambasadorka” body tehnike v Sloveniji.

Dve leti kasneje svoje znanje še dodatno nadgradi in postane master body inštruktor. V vlogi direktorice in vodje PBS centra športne odličnosti je kot predavatelj in master body inštruktor sodelovala na različnih domačih dogodkih, kot tudi na dogodkih v okviru Kineziološkega učilišta body tehnike v Zagrebu.

Organizirala je štiri odlično obiskane javne tribune v Kranju (“Debelost in negibanje – tiha ubijalca digitalne družbe” v letu 2016, “Žensko zdravje se začne v medenici – vitalne v vseh življenjskih obdobjih” v letu 2017, “Body tehnika – intimna vez med kretnjo, hormoni in čustvi” v letu 2018 ter zadnjo, v letu 2019 pod nazivom “Naravni pristop k menopavzi in andropavzi“), izdala dva rokovnika:Body tehnika – nova energija za novo leto, rokovnik 2016” ter leto kasneje rokovnik “Zdravi na delovnem mestu“. Njen pečat se zagotovo kaže tudi v doprinosu pri programih za zdravje na delovnem mestu, kjer je skupaj s kolegom Žigom Miščevičem ustvarila celoviti spletni  3-mesečni program BODY@WORK, številnih napisanih člankih v tiskanih in spletnih revijah ter več kot 100 predavanjih. 

V letu 2021 se po razburkanem in nestanovitnem letu, ki ga je zaznamovala epidemija covida, odloči odpreti popolnoma samostojen center, kjer s svojo ekipo inštruktorjev z vsebinami in pristopi daje prednost holističnim rešitvam za izboljšanje zdravja vsakega posameznika, pri čemer ju vodita dve pomembni orodji – gibanje in zvok.

Imate vprašanje za Barbaro? Pišite na barbara@fittplus.si

Vsa stikala za svoje zdravje imaš v Sebi.