MSTR® tehnika uporablja hitre terapevtove gibe v več smereh. S tem vpliva na tkivo zarastlin (adhezij). Nežno in učinkovito sprošča gosto vezana kolagenska vlakna v brazgotinastem tkivu, učinkuje tudi pri zastaranih brazgotinah ter se priporoča vsem, ne glede na starost ali spol.

Tehnika je primerna za vse pooperativne brazgotine (carski rez, mastektomija, posegi na hrbtenici, sklepih, trebuhu…), laparoskopske operacije, brazgotine po poškodbah (ureznine, vbodne rane, opekline…), plantarni fasciitis, karpalni kanal in druge vrste brazgotin npr. športne poškodbe (raztrgane kite, mišice, vezi), kožni presadki…, kontraindikacije pa so v primerih kirurških mrež, infekcij, lomljivega, tankega in slabše zaceljenega tkiva, odrgnin in oteklin, prevelike bolečine na dotik, aktivnega dogajanja na koži (npr. luskavica, ekcem, izpuščaj), v primerih sončnih opeklin ter travm (klienti, v procesu psihoterapevtske obravnave travme)

Alastair McLoughlin, Bownov terapevt in inštruktor Bownove terapije, je tehniko proučeval in razvijal vrsto let, od leta 2011 jo tudi poučuje in pravi, da je to verjetno najpomembnejša in najbolj dragocena tehnika, ki jo je razvil. Ob obravnavi se izboljša pretok krvi in limfe, izboljšajo se nevrološke poti ter energetski pretok. Učinek se pozna že po prvi obravnavi, od vrste in velikosti brazgotine pa je odvisno, koliko obravnav pacient potrebuje.

Obravnavo po MSTR tehniki opravlja Barbara Tavčar, certeficirana MSTR terapevtka, za terminski dogovor nas prosimo kontaktirajte.