Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Novica Komentarji: 0

Poletje je čas, ki ga večina rajši preživi v aktivnostih, ki se odvijajo na prostem in za katere zimski čas ni ravno optimalen. Gozdi in poljske poti so polne sprehajalcev in tekačev, ceste kolesarjev, reke, jezera in morja privabljajo vse, ki se radi sproščajo in rekreirajo v vodi.

A tudi poletje ima za tvoje zdravje kar nekaj pasti. Jih poznaš?

Eden izmed njih je tudi nenaden odhod na oddih.

Tvoj organizem s svojimi procesi ves čas skrbi, da ti lahko vse dnevne obveznosti opraviš – tudi tiste najbolj stresne. Pri obilici vsakodnevnih obveznosti včasih pozabiš, da je tvoje telo utrujeno, da je meja obvladljivega stresa že zdavnaj prestopljena. Pričakovani dopust je vedno bližje, tvoje obveznosti pa se v zadnjih tednih, dneh pred odhodom na dopust seveda še stopnjujejo. Nato pride dan za odhod in popolen odklop. Ta popolen odklop včasih traja le dan ali dva, nato pa dirigentsko palico nad orekstrom (organizmom) prevzamejo dobri hormoni. Slednji tistim strestnim odločno napovejo “vojno” in organizmu posredujejo jasno sporočilo, da tvoje telo potrebuje počitek. Običajno je to trenutek, ko se kljub temu, da si na oddihu, počutiš utrujeno, izčrpano in nenazadnje podležeš in – zboliš.

V kolikor ob taki situaciji spregledaš, da je ravnovesje pomembno za optimalno delovanje organizma, je lekcija tvojega poletja osvojena :). 

Z zavarovalno družbo Adriatic Slovenica do brezplačne vadbe

V vsakem primeru ti priporočamo, da za svoje dobro počutje skrbiš tekom celega leta. Zdrav vnos hrane, skrb za telo in dušo ter vadba prilagojena posamezniku so tiste smernice, ki bi jih moral vpoštevati vsak.

Zavarovalna družba Adriatic Slovenica že dlje časa prepoznava skrb za zdravje tudi  v sodelovanju z nami in našo body tehniko na delovnem mestu ter našimi vadečimi.

Zato vam nudijo eno uro polindividualne vadbe brezplačno, v kolikor sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Adriatic Slovenici d.d., do 30.06.2018.

Za dodatne informacije o pogojih sklenitve dopolnilnega zavarovanja pri omenjeni zavarovalni družbi in s tem koriščenja brezplačnega obiska, nas kontaktiraj na info@bodytehnika.si

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja