Avtor: FITT+ Kategorije: Novica Komentarji: 0

Glas gospe Slavice odmeva v domačih kot tudi tujih krogih. Pravijo ji “Slavica z zlatimi rokami”, njene anticelulitne ter limfne tretmaje pa boste po 25 letih njenega dela v Ljubljani, deležni tudi v Kranju

Slavica s svojimi rokami..

Pred 25. leti sem bila poklicana, da težko poškodovani pacientki v prometni nesreči, pomagam z  zdravstveno masažo olajšati bolečine v predelu nog. Namreč zastoj limfe je povzročil hudo zatekanje nog in bilo je potrebno sprostiti venski sistem, oziroma limfni sistem. Takrat sem združila znanje maserja klasične- švedske masaže, tui – na  masaže in limfne drenaže. Pri kombiniranju tehnik je nastal popolnoma nov pristop, ki sem ga nadaljevala pri anticelulutnih masažah in ki je začel kazati uspešne rezultate. Stranke, ki so hodile so želele novo vrsto masaže in to je bil začetek moje uspešne poti, na poti k odpravljanju celulita , ki traja še danes.

Celulit ni navadna maščoba…

Celulit nastaja iz različnih vzrokov: genetskih, hormonskih, cirkulacijskih, prehrambnih in psiholoških, vedno pa se vse začne s hormoni. Pripomorejo še utrujenost, nezadostno pitje vode, predolgo sedenje, površno dihanje, pomanjkanje telesnega gibanja in seveda danes skoraj neizogibni »stres«. Celulita ne moremo podedovati , lahko pa podedujmo nagnjenost k njemu. Celulit namreč nastaja v vezivnem tkivu, ker se upočasni proces odstranjevanja odpadnih snovi in ker otrdi vezavo. Da bi stanje popravili, moramo vezivu vrniti normalno prožnost in gibčnost, ujete sestavine sprostiti, jih izločiti in odstraniti.

Poznamo mehak in trd celulit. Poglavitni razlog za nastanek obeh je preveč ali premalo hormonov v organizmu. Hormoni spodbujajo maščobne celice, da se večajo in množijo. Pod vplivom estrogenov se maščobnim celicam povečuje obseg in zato prihaja do pritiska na krvne žile ter limfne žleze, to pa bistveno otežuje krvni obtok. Podkožni sloj se odebeli (tipična pomarančna koža), iz celic se težko izločajo škodljivi odpadki, ovirano je kroženje tekočin. Povečan pritisk na živčne končiče pa povzroča bolečine. Pri tem je pomembno, da celulit ne zamenjate z maščobnimi blazinicami, ki so prav tako navzoče na delih telesa, kjer se pojavlja celulit (stegna, zadnja plat, trebuh, roke).Ločita ju lahko že na prvi pogled, saj sta si maščoba in celulit različna tako po sestavi kot na videz. Navadno maščobno tkivo je gladko in čvrsto, celulit pa je želatini podobna snov, sestavljena iz maščob, vode in odpadnih snovi, ki se nabirajo v podkožju. In ravno zaradi tega ne moremo celulit »pokuriti« tako kot maščobo in ga z telesno aktivnostjo ne moremo odstraniti.

Kako izgleda vaš tretma?

Da bi ugotovili, ali imate celulit, s palcem in kazalcem stisnemo tkivo na problematičnem mestu. Tam kjer je celulit prisoten, se koža nabere in je podobna že rečeno pomarančni lupini. Zaznamo rahlo bolečino ob pritisku, kar pri maščobi ne začutimo. Ko določimo predele, kjer se najbolj nabira se lotimo kombinacije treh masažnih tehnik: gladenja, drgnjenja in gnetenja. Najprej z glajenjem spodbujamo resorbcijo odpadnih snovi in s tem vplivamo na videz kože. Z drgnjenjem delujemo na podkožno tkivo in mišice ter s tem sprožamo resorpcijo infiltrata. Z gnetenjem mišic pa pomagamo k hitrejši regeneraciji tkiva, vplivamo na krvni pretok in tako spodbudimo limfo, da se produkti izgorevanja izločijo.

Kako je prišlo do sodelovanja s PBS centrom? 

Za odločitev, da sodelujem PBS centrom športne odličnosti je bil  njihov profesionalni in inovativni pristop, ki ga imajo pri izvajanju svojega dela. Načini posamezne vadbe so do popolnosti razdelani in kar je najbolj pomembno, posvetijo se vsakemu posamezniku posebej. Takšen način dela je ravno takšen, kot ga imam jaz. Nobena oseba ni enaka in zato je pomemben individualni pristop. Ko sem se seznanila z delom Barbare Tavčar sem takoj vedela, da je oseba s katero bi želela sodelovati, saj ponuja nekaj edinstvenega in predvsem nekaj kar dejansko deluje med vsemi drugimi »metodami«, ki jih je danes ogromno na tržišču.

Kaj je vaše življensko vodilo?

Moj moto je, da je potrebno vsakemu telesu posebej prisluhniti. Namreč kot sem nekoč zapisala: »Skupaj smo se rodili, če lahko duši in telesu rečemo »mi«. Z duhovno rastjo tudi telesu nudimo bogatejši in lepši videz. Lepota telesa pa nas v svoji hvaležnosti imenuje »svojim Bogom«.

Hvala.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja