Avtor: FITT+ Kategorije: Dogodek, Spletni program, Uncategorized Komentarji: 0

4-dnevni brezplačni program vadb na prostem in spletnih druženj. Pridružite se nam!

Spet je prišel pomladni čas, čas prebujanja in optimizma. Tako kot se pomladi prebuja zemlja, se prebujamo tudi mi. Prebuja se naše navdušenje do uživanja in izkoriščanja v vse lepših in toplejših dneh. Tudi ura se je prestavila na poletni čas, zato je kar naenkrat precej več časa v popoldnevu, preden se stemni.

Zakaj ne bi pomladnega prebujanja izkoristili tudi za prebujanje svojih zdravih navad?

Ne pozabite, da je skrb za zdravje celoletno opravilo, 365 dni v letu. Kljub temu marsikdo v poletnih mesecih svoje udejstvovanje v organizirani vadbi prekine, saj je takrat z mislimi že na poletnem dopustovanju, ko je čas za uživanje na plaži. Potenje med treningi pa nadomesti potenje zaradi ležanja na soncu. Vemo, da po napornem letu vsi že komaj čakamo na čas za počitek in lenarjenje. Vendar pa za naše telo in zdravje ni priporočljivo, da z vadbo prekinemo za daljše obdobje enega ali celo več mesecev. Vrtičkanje, hoja v hribe, kolesarjenje, tek in podobne dejavnosti so odličen način preživljanja prostega časa na svežem zraku, vsekakor pa ne nadomestijo redne, celovite in skrbno načrtovane vadbe. Ne pozabite, da NIJZ v priporočilih za telesno dejavnost odraslih za ohranjanje zdravja priporoča 150 minut zmerne aerobne dejavnosti na teden, kar lahko z omenjenimi dejavnostmi brez problema izpolnite. Poleg tega pa je v priporočilih navedeno, da je treba poleg tega vsaj dvakrat tedensko izvajati vaje za mišično moč vseh večjih mišičnih skupin v telesu. To pa brez načrtovane in nadzorovane vadbe zelo težko varno dosežete.

Zaradi tega je tudi v poletnem času redna, načrtovana in nadzorovana vadba najboljša rešitev za vaše dobro počutje, dobro kondicijo in preprečevanje poškodb ter bolečin.

Zato smo za vas pripravili Pomladno brco v rit.

Povsem brezplačen, kratek program, ki vas bo vzpodbudil, da začnete z vadbo tisti, ki ste do sedaj mogoče več počivali, ali nadaljujete z vadbo tisti, ki ste pridno trenirali do sedaj. Gre za 4-dnevni program brezplačnih vadb, usmerjenih v različne cilje, tako da smo prepričani, da bo zagotovo vsak našel nekaj zase. V 4-dnevnem programu se bo vsak dan, od ponedeljka do četrtka, zgodila ena vadba.

Ker vemo, da imate različne želje in potrebe smo za vas pripravili ne le eno ampak dve Brci v rit. Eno za vse tiste, ki radi svoje aktivnosti izvajate na prostem, ter eno, za vse tiste, ki vam je bližje spletna oblika vadbe. Seveda pa se tisti najbolj zagreti lahko udeležite tudi obeh.

4-dnevna BRCA V RIT na prostem

Vse vadbene enote se bodo izvajale na prostem, trajale bodo 45 minut, število mest je omejeno. Na kaj se bomo v vadbenih enotah osredotočili si preberite spodaj.

  • BREZ POSTANKA, TOREK

Ste mislili, da mora biti vadba statična? Ni tako. V tej vadbeni enoti se ne bomo ustavili, da bi se usedli ali ulegli na tla. Skozi ozaveščanje pravilnega vzorca hoje bomo naredili trening za celo telo in um.

  • NAJ SE TRESE, NAJ SE TRESE, SREDA

Izkoristili bomo danosti narave ter danosti elastičnega rekvizita slackline. Zato bomo med dvemi drevesi napeli najlonksi trak, ki nam bo pomagal, da naredimo kvaliteten trening za izboljšanje ravnotežja in sklepne stabilnosti. Bolj kot se trese, večji nadzor nad svojim telesom moramo imeti.

  • TNZ, ČETRTEK

Zimzelen hit med vadbenimi programi, trening za trebuh, noge in zadnjico. V tej vadbeni enoti boste videli, kako se takega treninga lotevamo v FITT+ centru.

  • RAZŠIRI SVOJE KORENINE, PETEK

Če smo na prostem, izkoristimo tisto, kar nam ponuja narava. Zato bomo v tej vadbeni enoti za rekviziti uporabili drevo. Pridružite se nam in videli boste, kako ga lahko uporabimo kot odličen vadbeni rekvizit, pa tudi kot pripomoček da se vrnemo nazaj k sebi in povežemo z naravo.

ORGANIZACIJA VADBENIH ENOT

Z “brco v rit” pričnemo v torek, 19.4.2022 ob 18.00 uri in nadaljujemo ob isti uri vsak dan do vključno petka, 23.4.2022

Skandinavci pravijo, da ni slabega vremena, so le slaba oblačila. Držimo pesti za sonce, ampak nas tudi slabo vreme ne bo ustavilo, da vadbenih enot ne izpeljemo na prostem (razen v ekstremnih situacijah). V tem primeru se vadbene enote izvedejo prilagojeno v dvorani.

Vsi vadbeni prispevki so za vas brezplačni in organizirani z namenom kvalitetnega in aktivnega preživljanja prostega časa. Predznanje ni potrebno, v primeru resnih zdravstvenih stanj in bolečin, pa nas pred prijavo kontaktirajte. Pridružite se nam vsi, ne glede na spol in starost!

Število prijavljenih je omejeno, zato je NUJNO potrebno vaša prijava. Udeležite se lahko posameznega dneva ali pa vseh skupaj, kot želite in vam dopušča čas.

4-dnevna spletna BRCA V RIT

Vse vadbene enote se bodo izvajale preko spleta, v obliki live srečanj v naši zaprti Facebook skupini FITT+ skupnost za bolj zdrav vsakdan. Vsak vadbeni prispevek bo trajal med 45 in 55 minut, v krajši besedi ter predvsem s prakso pa se bomo posvetili eni problematiki, ki nas v pomladnem času pogosto pesti.

  • Z GIBANJEM NAD SPOMLADANSKO UTRUJENOST

Primerna, ne preveč intenzivna vadba je odlično orodje za spopadanje s spomladansko utrujenostjo, ki se je že začela bohotiti med nami. Pridružite se nam na vadbi in si poglejte, kako se ji lahko zoperstavite.

  • Z GIBANJEM NAD ALERGIJE

Vadba s poudarkom na preponskem dihanju in usmerjena na spodbuditev limfnega pretoka ter delovanje črevesja, za uravnovešanje delovanja imunskega sistema.

  • Z GIBANJEM NAD NESPEČNOST

Vas muči nespečnost? V tej prispevku boste videli, kako lahko čuječe gibanje pomaga razbremeniti vaš um in izboljšati kvaliteto spanja.

  • VSAK PREDMET DOMA JE LAHKO REKVIZIT

Če je vaš izgovor, da ne morete biti redno telesno dejavni, ker doma nimate vadbenih pripomočkov, vam bomo v tej vadbeni enoti pokazali, da to sploh ni dober izgovor. Prav vsak predmet, ki ga imate doma, lahko izkoristite kot vadbeni rekvizit. Vam bomo prepustili glavno besedo pri izbiri rekvizita. Med možnostmi za izbiro pa so: podboj vrat, metlin ročaj, valjar za testo, copati/krpa za prah. Za rekvizit lahko glasujete v naši zaprti FB skupini FITT+ skupnost za bolj zdrav vsakdan.

ORGANIZACIJA SPLETNIH PRISPEVKOV

S spletno “brco v rit” pričnemo v torek, 19.4.2022 ob 19.15 in nadaljujemo ob isti uri vsak dan, do vključno petka, 22.4.2022

Vsi prispevki bodo potekali v živo v zaprti facebookovi skupini FITT+skupnost za bolj zdrav vsakdan. Vanjo se lahko vključi popolnoma vsak.

Posnetki vam bodo po koncu “brce v rit” na voljo še 48 ur, nato jih bomo izbrisali.

Udeležite se lahko le izbranega prispevka ali pa vseh – odvisno od vaših želja in prostega časa. Prijava NI potrebna, je pa ZAŽELJENA:)

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja