Avtor: Žiga Miščevič Kategorije: Delavnica, Dogodek, Novica, Program Komentarji: 0

Da je tek privilegij, ki ni dostopen vsakomur, se začnemo zavedati, ko nas ustavijo tekaške poškodbe. Na žalost je tek ena izmed najbolj izpostavljenih rekreativnih aktivnosti glede števila poškodb. Različne študije kažejo, da se 19% do 79% tekačev poškoduje vsaj enkrat v letu.  Ob tem pa imajo 20% do 70% možnosti, da se bo ta poškodba ponovila. Večina teh poškodb je povezanih s slabo oziroma neustrezno tehniko teka, ki prekomerno obremnjuje področja telesa, ki za to niso primerna (kolena, ledveni del hrbtenice). Zato je tudi pri teku ključnega pomena zate najustreznejša tehnika, ki se jo najlažje naučiš z natančno določenimi treningi, s specifičnimi tekaškimi vajami za treniranje posameznih faz tekaškega koraka. Poleg neustrezne tehnike, so pogost vzrok tekaških poškodb tudi omejitve našega mišično-sklepnega sistema. Zaradi pomanjkanja gibanja, pretiranega sedenja, prekomerne teže, nošenja ozkih čevljev z visoko peto itd. naše telo ni pripravljeno na povečane obremenitve, ki se dogajajo med tekom ob prav vsakem tekaškem koraku.

Kateri elementi tekaškega koraka so pri pojavljanju tekaških poškodb najbolj rizični, si lahko prebereš v članku na tej povezavi.

Za učinkovit, ekonomičen tek, brez poškodb je potrebno optimizirati tehniko teka, telesu pa istočasno zagotoviti primeren nivo mobilnosti in stabilnosti v potrebnih sklepih in mišičnih skupinah, da bo tekač v teku užival. Zato je naš tekaški program sestavljen večplastno in je namenjen vsem tekačem in tistim, ki to nameravate še postati. Treningi se izvajajo na prostem, imaš pa tudi dodatno možnost, da po dogovoru zunanji trening kombiniraš s tekaško specifičnim dvoranskim treningom.

Program vsebuje:

 1. Uvodno delavnico o tehniki teka – webinar o tehniki teka, predstavitev programa ter obrazložitev naše filozofije pri treniranju tekačev
 2. Program korektivnih vaj – kratek splošen program korektivnih vaj, ki jih lahko uporabiš namesto ogrevanja pred tekom ali pa kot samostojen dnevni vadbeni prigrizek za izboljšanje delovanja tvojega telesa
 3. Skupinski tekaški trening zunaj 1x ali 2x na teden po 90 minut – Sistematično zasnovani treningi optimizacije tehnike teka. V teh treningih ne bomo izvajali dolgih tekov, saj to lahko vsak stori sam doma, zato se bomo posvetili tistim aspektom teka, ki jih težko treniraš sam. Tekaški treningi bodo v glavnem usmerjeni v izboljšanje tehnike teka, kasneje pa tudi v izboljšanje drugih komponent telesne pripravljenosti (hitrosti, agilnosti, elastičnosti…).

Dodatne možnosti, ki niso vključene v ceno mesečne karte

Vsi, ki se vključite v tekaški trening imate še dodatne možnosti za optimiziranje svojega teka:

 1. Individualna analiza tehnike teka – video analiza tehnike teka od zadaj in bočno, kjer analiziramo karakteristike tekaškega koraka in predlagamo primerne modifikacije tehnike. Več si preberi na tej povezavi.
 2. Tekaško specifično testiranje s programom vaj – tekaško specifično testiranje gibljivosti, stabilnosti, moči in mišične vzdržljivosti na podlagi katerega pripravimo kratek individualiziran program korektivnih vaj za izboljšanje deficitov. Več si preberi na tej povezavi.
 3. Dodaten tekaško specifičen dvoranski trening – vsakemu tekaču priporočamo, da poleg teka v svoj trening vključuje tudi dvoranski trening za izboljšanje vseh komponent telesnega fitnesa. Po dogovoru se lahko vključiš v eno izmed naših majhnih skupin ali pa v individualni trening, kjer se bo trening usmeril na tisto, kar tvoje telo najbolj potrebuje.

Termini: torek, četrtek 18.30 | čas: 90 min | lokacija: PBS center in okolica | cena mesečne karte: 1xt 54,00 EUR ter 2xt 89,00 EUR

Ne oklevaj s svojo prijavo, saj je število mest omejeno. Svojo prijavo sporoči na info@bodytehnika.si ali preko spodnje spletne prijavnice.

BODY@RUN zunanji tekaški treningi

Čas: 90 min
Vaditelj: Žiga Miščevič
Kraj: PBS Center Kranj

No Fields Found.

Komu je ta program namenjen?

 • vsem tekačem, ki želite izboljšati svojo tehniko teka
 • vsem tekačem, ki želite izboljšati rezultat
 • vsem tekačem, ki si želite znebiti poškodb povezanih s tekom
 • vsem tekačem, ki želite v skupinskem duhu pod budnim očesom usposobljenega trenerja uživati v tekaških treningih

Za koga ni ta program?

 • za vse, ki niste pripravljeni vložiti truda vsaj 1x tedensko za svojo tekaško pripravo
 • za vse, ki mislite, da svoje pripravljenosti in tehnike ni mogoče izboljšati
 • za vse, ki ne marate spodbude in motivacije skupinskega duha

DODATNE INFORMACIJE:

 • Uvodna delavnica bo dostopna preko spleta, povezavo za dostopanje do delavnice vam bomo poslali preko elektronske pošte in bo odklenjena 1 teden.
 • Skupinski tekaški treningi bodo torkih ter četrtkih ob 18.30 uri, s treningi pa začnemo že 19.5.2020
 • Za rezervacijo se prijavi na spodnji prijavnici.
 • Program je omejen na 8 ljudi, saj želimo doseči odlične rezultate.
  • 1 krat tedensko: 54,00 EUR in vključuje 4 obiske po 90min, prvi mesec pa je zraven vključena še delavnica ter program korektivnih vaj za domači trening
  • 2 krat tedensko: 89,00 EUR in vključuje 8 obiskov po 90min, prvi mesec pa je zraven vključena še delavnica ter program korektivnih vaj za domači trening

Premikaj svoje meje z nami!

BODY@RUN zunanji tekaški treningi

Čas: 90 min
Vaditelj: Žiga Miščevič
Kraj: PBS Center Kranj

No Fields Found.

————–

POMEMBNO

Pri izvajanju vseh programov na prostem, je za večjo varnost in preprečevanje širjenja bolezni, potrebno upoštevati priporočila:

 • na vadbo pridite zdravi in brez znakov okužbe in simptomov, povezanih s koronavirusom
 • obstaja možnost, da vam bomo pred vadbo za vaš in naš boljši občutek, izmerili telesno temperaturo
 • pri vadbi upoštevajte priporočeno varnostno razdaljo in se izogibajte kontaktom
 • na vadbo obvezno prinesite svojo brisačo in svojo stekleničko z vodo
 • v primeru, da bomo na vadbi uporabili rekvizite in pripomočke, jih bo zagotovil PBS center ter jih pred in po uporabi ustrezno razkužil

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja