Avtor: FITT+ Kategorije: Program, Spletni program Komentarji: 0

Ključ do obnove uma, telesa in duha se skriva v enostavnih vajah, ki se dotaknejo vašega vagusnega živca. Program, ki vas bo v petih srečanjih (usmerjenih v praktično izkušnjo) naučil, kako izkoristiti učinkovita in preprosta orodja, s katerimi si boste povrnili zdravje in stopili nazaj v svojo moč.

Zakaj je vagusni živec tako pomemben?

Imanujejo ga tudi klatež ali živec za vzpodbuditev procesov samozdravljenja, saj napaja naš avtonomni živčni sistem, točneje parasimpatični živčni sistem. Pravzaprav ta bistevni igralec v centralnem živčnem sistemu “govori” z vsako žlezo in organom v telesu in kot tak skrbi za nezavedne telesne funkcije. Ko govorimo o bitju srca, dihanju, prebavi, znojenju, krvnem tlaku, delovanju ledvic, slini in okusu, solzah ter celo, ko govorimo o ženskih orgazmih – pri vseh omenjenih področjih je dobro delovanje vagusnega živca zelo pomembno. Njegova povezanost med srcem, možgani in črevesjem, je tako močna, da celo nadzoruje duševna in čustvena stanja.

Konstanta utrujenost, telesna napetost, težave z dihanjem in srcem, šumenje v ušesu, glavoboli, nihanja v razpoloženju, razne odvisnosti, prekomerna telesna teža, preobčutljivost in povečana prepustnost črevesja, rak, stres, druga zdravstvena stanja (kot so npr. Covidna prebolevnost in druge oblike respiratornih in prebavnih virusnih okužb),….

so le nekatera izmed stanj, ki se lahko izboljšajo, če v svojo dnevno rutino vključite vaje za optimalno stanje in delovanje živca Vagus.

Medtem, ko krmarimo med vsemi spremembami in turbolencami (predvsem v obdobju zadnjih dveh let), smo pogosto prezasedeni z vsemi opravili in razmišljanjem, da bi lahko opazili vse učinke kroničnega stresa in travm, s katerimi se spopada naše telo in vplivajo tudi na naš nevrološki sistem. Ampak ključ do povrnitve in izboljšanja počutja ter zdravja imate ves čas pri sebi. 10. možganski živec je namreč najdaljši izmed 12. parov možganskih živcev. Izvira iz možganskega debla in v večini (to je kar 90% oziroma kar 4 od njegovih 5 vej) prenaša informacije iz telesa v možgane in ne obratno.

Vabimo vas, da se pridružite programu, ki vas bo opremil s preprostimi a učinkovitimi načini, s katerimi se boste naučili uporabljati moč vagusnega živca kot barometra za oceno in izboljšanje vašega počutja.

KOMU PRIPOROČAMO VKLJUČITEV V PROGRAM “Zdravilne moči vagusnega živca za optimalno zdravje”?

Program priporočamo preprosto vsem. Če želite:

 • pospešiti regeneracijo,
 • uravnati funkcijo notranjih organov,
 • raziskati povezanost energijskih centrov in vagusnega živca,
 • regulirati metabolizem,
 • pospešiti izločanje toksinov, zmanjšati vnetja, okrepiti delovanje imunskega sistema,
 • po virusnem obolenju ponovno vzpostaviti ravnovesje,
 • končno zaživeti v svoji moči,
 • lahkotnejše krmariti med vsakodnevnimi opravili,
 • se naučiti enostavnih prijemov za vsak dan,
 • ….,

potem bo program prava odločitev.

Optimalni vagusni tonus lahko zmanjša (odpravi) simptome, kot so tinitus, stiskanje zob, glavoboli, megla v glavi, anksioznost, težave s prebavo, bolečino v sklepih, artritis in druga vnetna stanja in celo omedlevico.

5 srečanj po 60 minut

*spletni program ali program v dvorani*

VSEBINA IN TERMINSKA OPREDELITEV PROGRAMA “Zdravilne moči vagusnega živca za optimalno zdravje”

Vsebina programa zajema:

 1. 5x 60 minutni teoretično/praktični prispevek v živo na spletu ali v dvorani (teoretične vsebine bodo zastopane le toliko, da bodo podprle razumevanje praktičnih vsebin)
 2. 5x izročki
 3. 1x darilo
 4. 1x dodatno srečanje z Barbaro

Terminska opredelitev:

Program “Zdravilne moči vagusnega živca za optimalno zdravje” pričnemo v četrtek, 17.12.2022 in končamo 5 tednov kasneje. Naša želja je, da se v program vključi veliko ljudi, saj so praktične vsebine resnično učinkovite in enostavne. Zavedamo se, da so vaše želje po sodelovanju različne, zato tokratni program organiziramo tako v živo na spletu, kot tudi v dvorani. V obeh različicah je možno plačilo z BON21.

SPLETNI PROGRAM V ŽIVOPROGRAM V DVORANI
* 5X 60 min praktični prispevek
* 5x izročki
* 1x darilo
* 1x dodatno srečanje z Barbaro
* 5X 60 min praktični prispevek
* 5x izročki
* 1x darilo
* 1x dodatno srečanje z Barbaro
* srečanja se odvijajo v zaprti FB skupini ali
zaprtem you tube linku
* vse vsebine ostanejo vaše za vedno
(skupine ne bomo brisali)
* srečanja se odvijajo na lokaciji FITT+ centra
PRIČETEK: ČETRTEK, 17.2.2022 ob 18.00 uriPRIČETEK: ČETRTEK, 17.2.2022 ob 10.00 prva skupina
PONEDELJEK, 21.2.2022 ob 10.00 uri druga skupina
Plačilo do 10.2.2022: 45,00 EUR ali 2×25,00 EUR
Plačilo od 11.2.2022: + 10%
Možno plačilo s BON21
Plačilo do 10.2.2022: 60,00 EUR ali 2×35,00 EUR
Plačilo od 11.2.2022: + 10%
Možno plačilo s BON21

PRVO SREČANJE:

Resetirajte stresne vzorce s pomočjo vagunsega živca: Kakšna je vloga vagusnega živca v avtonomnem živčnem sistemu in kako na celičnem nivoju odkleniti nakopičeni in shranjeni stres. Prepoznali boste zakaj zbolite in kakšna je povezanost med stresom in boleznijo.

DRUGO SREČANJE:

Vloga parasimpatičnega živčnega sistema pri uravnoteženju energijskih centrov (čaker): Odkrijte vlogo vagusnega živca z vašimi energijskimi centri ter posledično žlezami in organi. Posebno pozornost bomo namenili grlnemu in materničnemu predelu.

TRETJE SREČANJE:

Vzpodbudite limfno pretočnost in za podporo vagusnemu živcu sprostite toksine: Srečanje, ki nas bo naučilo sprostiti toksine, posledično zmanjšati vnetna stanja in okrepiti funkcije imunskega sistema

ČETRTO SREČANJE:

Vagusni živec in črevesje: Zvok in naša čutila imajo pomembno vlogo pri procesu zdravljenja. Kakšna pa je vloga vašega zvoka (glasu) pri izboljšanju vagusnega tonusa? Dober vagusni tonus bo pomagal prepoznati stresno situacijo in zmanjšati stresni odziv. Prav tako bomo spoznali, kako stres vpliva na predel črevesja.

PETO SREČANJE:

Sklenimo krog: Najbolj pomembno je, kako vaje vključiti v vsakodnevno življenje. V zadnjem srečanju je čas za korak globje. Kakšen vpliv je imela pandemija na naša čustva, imunski sistem, nevrološki sistem in še posebno na vagusni živec. To srečanje bomo tudi izkoristili za bolj podrobne protokol, ki ga lahko uporabite v primerih šumenja v ušesih, TMJ, stiskanja zob in podobno.

VAŠA SNOVALKA PROGRAMA “ZDRAVILNE MOČI VAGUSNEGA ŽIVCA ZA OPTIMALNO ZDRAVJE”

Barbara Tavčar, ustavnoviteljica znamke FITT+, body inštruktorica, 17 let lastnica PBS centra športne odličnosti – edinega franšiznega centra body tehnike v Sloveniji, zvočna terapevtka, MSTR terapevtka, več kot 20 let izkušenj

(PREBERI VEČ)

Ne pozabite. Vse vsebine ostanejo vaše za vedno:)

Se vidimo na spletu ali v dvorani!

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja