Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Dogodek, Novica Komentarji: 0

Tudi v letošnjem letu PBS center odpira svoja vrata in te vabi, da si pobližje ogledaš programe body tehnike, v naši družbi preživiš sobotni dan, nam zastaviš kakšno vprašanje in v teoriji in praksi prejmeš odgovor, kako rešiti perečo težavo, doseči zastavljen cilj in izboljšati trenutni performance. Vse delavnice so praktično-teoretične ter zate povsem brezplačne. Lahko rezerviraš mesto le na eni, ali pa se nam pridružiš na vseh. Seveda pa velja povabilo, da novico o dnevu odprtih vrat deliš tudi s svojimi prijatelji in povabiš tudi njih. Več nas bo, bolj “luštno bo” :).

Način vadbe, ki se prilagaja vsakemu posamezniku

Body tehnika – kaj je to? Z enim samim stavkom jo težko opišemo, a vsekakor je njen glavni adut v prilagajanju potrebam vsakega posameznika. Prepoznaš jo po specifičnih vajah, po načinu izvajanja teh vaj, ritmu dihanja in specifičnih kretnjah telesa, po naboju, ki se ustvarja znotraj posamezne vaje ter po prehajanju iz enega v drug položaj telesa.

Zagotovo je body tehnika edinstvena filozofija gibanja, prilagojena potrebam človeka, ki v 21.stoletju živi hitro, včasih odtujeno od sebe, svojih potreb, narave in brez znanja prepoznati znake in sporočila telesa, s katerimi sporoča kje tiči vzrok njegovim težavam. Z vajami body tehnike lahko v enem treningu vitaliziraš svoje organe, deluješ na fizično telo, uravnovesiš energijsko stanje telesa ter poskrbiš, da bo tvoje gibanje bolj naravno in s tem bolj ekonomično in funkcionalno.

En sobotni dan, osem praktično-teoretičnih delavnic ter ugodnosti, ki jih prejmeš izključno na ta dan

Na tokratnem dnevu odprtih vrat smo sledili željam naših vadečih po dodatnem znanju o vzrokih bolečin, s katerimi se spopadajo, ter učinkovitih rešitvah, ki prinesejo dolgoročno izboljšanje, zato je vsaka delavnica interaktivna, na njej bomo specifično težavo reševali v teoriji in praksi. Želimo doseči, da se domov vrneš ne le prijetno utrujen od gibanja, temveč tudi z vsemi informacijami, ki ti bodo dolgoročno izboljšale tvoje psihofizično počutje.

Lahko se udeležiš le ene delanice, lahko si z nami ves dan. Zaradi omejenih kapacitet pa si moraš svoje mesto na izbranih delavnicah rezervirati. Povabi tudi svoje prijatelje, znance, družino, deli dogodek na socialnih omrežjih in skupaj z nami poskrbi, da se novička o naših predavanjih razširi v tvoj krog poznanstev. Je lahko lepše kot sobotni dan preživeti v družbi tebi ljubih, biti gibalno aktiven in poleg vsega še kaj koristnega spoznati? 🙂

Dan odprtih vrat

Čas: po želji
Vaditelj: Barbara, Žiga in ekipa PBS
Kraj: PBS Center Kranj

No Fields Found.

PODROBEN OPIS IN URNIK SOBOTNEGA DNEVA

09.00 – 10.00 Body tehnika – nauči se poslušati svoje telo (Barbara Tavčar)

Body tehnnika odpira vrata vsaki potrebi, težavi, diagnozi ali fizičnemu stanju, ne glede na to ali govorimo o psihološki, emocionalni ali lokomotorni, torej fizični težavi. Vsi se spopadamo s kombinacijo vsega omenjenega in pomembno je, da smo pripravljeni iti skozi procese odgovornega in kontinuiranega dela na sebi. Na delavnici bomo v teoriji govorili o 8 zakonih fizičnega zdravja ter v praksi pokazali, kako so slednji integrirani v čisto vsak trening body tehnike. Zagotovo uvodna ura našega dneva odprtih vrat, na katerih spoznaš kateri so v tem trenutku deficiti tvojega telesa in kakšne so njegove trenutne prednosti.

10.15 – 11.15     Bolečine v sklepih (Žiga Miščevič)

Bolečine v sklepih so pogosto le odraz stanja, ki se dlje časa kopiči v telesu. Lahko so posledica pomanjkanja gibanja, lahko pa je gibanje preveč enolično. Vedno pravimo, da je gibanje najboljša terapija za telo. Zato je tudi za zdravje posameznega sklepa gibanje nujno in zdravo. In sicer gibanje skozi celotno amplitudo v vseh smereh, ki jih je sklep sposoben izvesti.  Na tej delavnici ne bomo govorili o obrabah hrustanca, poškodovanih ligamentih ali meniskusih, ampak o načinu gibanja, ki te bolečine lahko prepreči, zaustavi ali pa pomaga pri hitrejšem okrevanju. Dobro počutje in vitalnost sta tek na dolge proge. Zato tvoj cilj ne sme biti le čim hitrejša rešitev bolečine, ampak tudi rešitev izvornega problema, ki je pripeljal do nje.  Če se ti to sliši zanimivo, se nam pridruži na praktično-teoretični delavnici o bolečinah v sklepih.

11.30 – 12.30    Zdravo hujšanje ter težave s cirkulacijo (Barbara Tačar)

Obstaja povezanost med debelostjo in slabo krvožilno ter predvsem limfno cirkulacijo. Optimalna limfna pretočnost je pokazatelj stanja zdravja. S specifičnimi vajami lahko vzpodbudimo naravne telesne funkcije, ki bodo imele dolgoročni učinek na limfno cirkulacijo in predstavljajo pomemben temelj tudi pri ciljih, kot so zmanjšanje telesne teže. Vabimo te, da se udeležiš te delavnice, v kolikor imaš težave z otekanjem, utrujenostjo, te čaka operativni poseg ali pa si tik po njem. Lifmni sistem je čistilec tvojega organizma. Kadarkoli je v zamjšanjem pretoku, v njem zastajajo strupi, jetra pa preobremenjena. Takrat se hitreje staramo, težje si opomoremo, v želji po izgubi kilogramov pa ob slabi limfni cirkulaciji, ne pridemo do željenega rezultata.

12.45 – 13.45    Vez med fizičnim, hormonskim in energijskim telesom (ali “ko hormoni ponorijo”) (Barbara Tavčar)

Pomembno je razumeti, da se tvoje telo ves čas obnavlja. Endokrini sistem pospešuje delitev in rast celic ter regulira številne funkcije. Sestavljen je iz žlez, v katerih se pod vplivom zunanjih in notranjih informacijj, sintetizirajo hormoni. Na delavnici bomo govorili o hormonih, pomembnem spoju med fizičnim in energijskim telesom ter o tem, kako s pomočji vaj in dihanjem vplivamo na njihovo uravnoteženje. Kaj imajo skupnega cirkulatorni (krvožilni), prebavni, hormonski in mišični sistem? Pridi na delavnico in spoznaj v teoriji in praksi.

15.00 – 16.00    Medenično zdravje (inkontinenca, slaba erektilnost, prolaps organov,…) (Barbara Tavčar)

Funkcionalne mišice medeničnega dna predstavljajo eno izmed pomembnejših podpornih struktur trupa. Njihovo slabo stanje direktno vpliva tudi na položaj in funkcijo medenice in posledično stanje celotne hrbtenice. Zaradi prevelike telesne teže, dolgotrajnega sedenja, premalo gibanja in tudi zaradi drugih stresnih in nevsakdanjih obremenitev (kot so npr. porod, stres, bolečine v križu in podobno), se organi počasi spuščajo in dodatno obremenijo že tako oslabljeno medenično področje in povzroča različna stanja – od inkontinence, slabe erektilne sposobnosti in podobno. Body tehnika ima poseben protokol vaj, s katerimi na učinkovit in dolgotrajen način pomaga prevenirati in tudi odpravljati tovrstne težave. Pridi in se informiraj.

16.15 – 17.15      Sprosti svoj hrbet in vrat (akupresura v gibanju) (Žiga Miščevič)

V današnjem času stres in sedenje prevladujeta. Sedeča drža za računalnikom pa najbolj obremenjuje vrat, medlopatično področje ter ledveno-medenično regijo. Zaradi dolgotrajnega in ponavljajočega statičnega položaja mišice v teh področjih postanejo zakrčene in slabo prekrvavljene. Namen delavnice je skozi dihanje, samomasažo in gibanje izboljšati cirkulacijo ter sprostiti mišice v problematičnih področjih. Prideš?

17.30 – 18.30    Otrokov razvoj, tehnologija in vloga staršev (platfus, slaba drža, …) (Žiga Miščevič)

Otrok za svoj celostni razvoj potrebuje široko bazo različnih dražljajev, pa naj bodo to kognitivni, zaznavni, emocionalni ali gibalni. Potrebuje dovolj gibanja, dotik staršev, občutek bližine in povezanosti ter veliko preživetega časa v naravi. Dovolj velika količina vseh teh dražljajev zagotavlja normalen razvoj možganov, drže, koordinacije, optimalnega nivoja vzburjenja in uravnjavanja čustvenih stanj. V današnjem času prekomerne uporabe pametnih naprav, se večina teh dražljajev zapostavlja. Zato velikokrat vidimo primankljaje v gibanju otrok v obliki pomika glave naprej pred težišče telesa, spuščenih stopalnih lokov, različnih oblik slabe drže, šibkosti trebušnih mišic itd. Vključitev otroka v nek športni klub pomaga pri reševanju teh težav, vendar velikokrat to ni dovolj. Starši igrajo pri tem odločilno vlogo, saj s svojim načinom življenja in pozitivnim zgledom poskrbijo za otrokovo zdravje. Otroci športno dejavnih strašev so namreč 6-krat bolj dejavni kot otroci športno nedejavnih staršev. V tej praktični delavnici bomo govorili o preprostih načinih in vajah s katerimi lahko v prostem času preživite kvaliteten čas s svojim otrokom zraven pa naredite nekaj koristnega za njegovo zdravje in gibalni razvoj.

18.45 – 19.45     Tek brez poškodb in bolečin (Žiga Miščevič)

Tek je ena izmed najpopularnejših rekreativnih aktivnosti, a na žalost tudi ena izmed aktivnosti pri kateri se poškoduje največ ljudi. Vsako leto se približno polovica tekačev poškoduje. Vzrok za poškodbe pa je velikokrat nepripravljenost telesa na obremenitve med tekom. Z ustreznim dvoranskim treningom lahko število poškodb zmanjšamo, poleg tega pa izboljšamo tudi tekaške dosežke. Če želiš izvedeti osnovne informacije o treningu, ki je za tekača primeren, ter kako taki treningi izgledajo pri nas, potem je ta delavnica zate prava izbira.

Svoje mesto si rezerviraš tako, da izpolniš prijavnico, nam pošlješ mail na info@bodytehnika.si ali pa nas pokličeš na mobilno številk0 040 390 141. Dogodek je zate popolnoma brezplačen. Pridruži se nam!

Dan odprtih vrat

Čas: po želji
Vaditelj: Barbara, Žiga in ekipa PBS
Kraj: PBS Center Kranj

No Fields Found.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja