Avtor: FITT+ Kategorije: Delavnica, Dogodek, Novica Komentarji: 0

Vabimo vas na edinstveni dogodek na prostem, kjer bomo z vibracijo svojega glasu uskladili naše celotno telo. Dogodek bosta vodili Barbara Tavčar, lastnica našega centra, ter operna pevka Zala Hodnik. Vabljeni v čudovito okolje Blejskega jezera, kjer posluh ne bo pomemben. Naj vas vodi le želja po spoznanju še enega delčka vas samih. Čudovito bo.

Vsak glas je edinstven. Vsak od nas nosi svoj ton in svojo vibracijo. In če znamo iskreno prisluhniti svojemu glasu, lahko v njem najdemo sebe.

KAJ SO PRAVZAPRAV ČAKRE?

Čakre si lahko predstavljate kot vrtince, ki sprejemajo in transformirajo energijo, ki jo pridobivamo iz zraka, hrane in svetlobe ter jo pripravijo za uporabo različnih procesov, tako telesnih, kot čustvenih, mentalnih in duhovnih. Pravzaprav je vsaka izmed čaker (imamo 7 glavnih, ki so locirane po centralni liniji našega telesa) oziroma energijskih središč povezana z določenimi organi in žlezami z notranjim izločanjem. Lahko bi rekli, da je čakra oziroma energijsko telo, katere del je, na nek način most med fizičnim telesom in našo zavestjo. Ne glede na to, da se konstantno sprašujemo, kako se je življenje začelo, se starodavna znanja in spoznanja današnjega časa strinjajo v tem, da snov ne ustvarja uma in zavesti, temveč obratno. Naša zavest manifestira fizično obliko preko prostora, ki je našim očem neviden, lahko pa ga z različnimi čutili zaznavamo. In to je naše energijsko telo, ki je most med fizičnim in zavestjo. 

ČAKRE, VIBRACIJA IN GIBANJE

Omenili smo, da so čakre kot vrtinci. Slednji delujejo v obe smeri – navznoter in navzven. Lahko pa si jih predstavljate tudi kot posamezna glasbila. Tako imate v vašem telesu sedem glavnih glasbil. Če mi na ta glasbila igramo uglašeno, torej na prave tone in v pravem ritmu, potem je simfonija celotnega orkestra usklajena in prijetna za ušesa. Takrat je orkester uglašen. Torej – če smo zdravi, se počutimo dobro, je naše telo v homeostazi, se vsak dan trudimo dvigniti našo lastno vibracijo, potem se energija pravilno pretaka po našem telesu. Kadar pa eno od glasbil svoj ritem upočasni ali pa pospeši ali pa popolnoma zamenja svojo glasbo, potem se mi ne počutimo dobro. Takrat je dotok življenjske energije moten. Če to stanje držimo dlje časa, potem ustvarjamo pogoje za bolezen.

Na kakšne načine lahko sami pripomoremo k usklajenemu igranju orkestra?

  • Popolnoma normalno je, da včasih nismo dobro. Takrat se je potrebno ustaviti, to ozavestiti in potem narediti korak v smer dviga naše vibracije. Priporočamo sprehod v naravi, pisanje dnevnika, meditacijo, prakso čuječnosti. Karkoli, kar vam bo v danem trenutku pomagalo, da trenutno počutje ozavestite, se z njim pomirite in ponovno svobodno zadihate.
  • Gibajte se, a pri tem pozorno izbirajte vrsto, intenzivnost in trajanje gibanja. Prilagodite ga vašim željam, vašim potrebam in trenutnim zmožnostim. Včasih, ko smo pod hudimi pritiski in stresom, ni priporočljivo, da izvedete visoko intenzivni trening. V takšnih primerih vas bo gibanje, ki bo sprostilo vaše čustveno telo, maksimalno podprlo. Počutili se boste boljše in ta občutek bo ostal prisoten dlje časa, ne le za čas treninga.
  • Izkoristite vaš glas. Vaš glas ima neizmerno sposobnost čiščenja in usklajevanja vseh vaših glasbil, torej energijskih centrov. Pri tem seveda ni pomembno ali imate posluh ali ne. Pomembno je, da z glasom ustvarjate vibracijo, ki bo uskladila željeni center. Poznamo številne mantre (ena izmed najbolj poznanih je OM), ki so preproste in vplivajo na usklajenost posameznega energijskega centra in telesa kot celote.

Vedno, ko imate možnost, izkoristite moč narave, za dvig svoje lastne vitalnosti.

POD MILIM NEBOM Z BARBARO IN ZALO – EDINSTVENI DOGODEK ZA DUŠO IN TELO

Za naš dogodek ni potrebno nobeno predznanje, niti gibalno, niti pevsko. Zadostuje želja poizkusiti nekaj novega, želja podpreti svoje telo na več nivojih. Zadostuje vaša namera, da želite poizkusiti nekaj, česar do sedaj še niste. To je vaša priložnost, da ste v sproščenem okolju vodeni v gibalno sprostitev, ki bo podprla vaše fizično telo in uskladila vaš energijski orkester.

Dogodek bomo začeli z neintenzivnim ogrevanjem, sprostili bomo vaše energijsko, mentalno, čustveno in fizično telo. Sledil bo niz vaj, ki bodo podprle vsakega izmed glavnih sedmih energijskih centrov in uravnovesile hormonsko delovanje. Nato bomo s specifičnimi mantrami in vibracijo vašega glasu še bolj podprli posamezno čakro in dovolili, da začutite to odprtost in povezanost. Pri tem nam bo pomagala operna pevka in učiteljica petja Zala Hodnik. Za piko na i, nas na koncu čaka še prijetna čuječa sprostitev z Barbaro in Zalino pevsko spremljavo.

TEHNIČNE PODROBNOSTI IN ORGANIZACIJA DOGODKA

  • Dogodek se bo v Camping Bled (Zaka) izvedel v sredo, 22.6.2022 s pričetkom ob 20.30 uri in v trajanju max 90 minut
  • Za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje (niti posluh :))
  • Dogodek priporočamo vsem, ki imate radi gibanje, petje, ki radi odkrivate skrivnosti svojega telesa in vam je skrb za dobro počutje pomembna
  • Dogodek se bo izvedel na prostem, prosimo pa vas, da s seboj prinesete neko podlogo (npr. brisačo) ter za vsak slučaj tudi majico z dolgimi rokavi (da vas v zaključnem delu ne bi po nepotrebnem zeblo)
  • Dogodek je ovrednoten s plačilom 20,00 EUR, ki ga izvedete na recepciji Cambing Bled kampa

Na dogodek se je obvezno potrebno predhodno prijaviti, prijave sprejemamo do 19.30 ure oziroma do zapolnitve prostih mest.

Se vidimo pod milim nebom 🙂

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja