Avtor: FITT+ Kategorije: Program Komentarji: 0

Pa jo imamo, našo prvo e-knjigo!

Ker smo ravno pred poletjem in so okvirni plani za poletje že narejeni, je sedaj čas, da narediš še nekaj zase in za svoje fenomenalno počutje v kopalkah.  Seveda govoriva o lepi in čvrsti zadnjici, ki je čudovita na pogled, za njo pa se skriva globji pomen. Mišice zadnjice imajo velik vpliv na pravilno delovanje tvojega telesa. Torej treningi zadnjice niso pomembni samo zaradi tega, da bodo kopalke lepo stale, ampak predvsem služijo kot preventiva pred poškodbami.

Pa poglejva zakaj:

Mišice zadnjice so ene najpomembnejših mišic za premikanje telesa naprej, sodelujejo tudi pri ohranjanju ravnotežja, preprečevanju padcev, stabilizirajo koleno in medenico. Zaradi tega z močno, čvrsto in funkcionalno zadnjico deluješ preventivno na bolečine v kolenih in ledvenem delu hrbtenice. Prav tako poskrbiš, da vse rekreativne dejavnosti (tek, odbojka, košarka, planinarjenje…) bolje in lažje izvajaš.

Kompleks mišic zadnjice je sestavljen iz treh mišic, ki izvajajo številne gibe v kolčnem sklepu: izteg, odmik, zunanjo ter notranjo rotacijo, ko stojiš na eni nogi pa stabilizirajo medenico in poskrbijo za stabilen položaj celotne noge, še posebej pa kolena.

Za optimalno delovanje tega področja so potrebni ustrezna fleksibilnost, moč ter vzdržljivost teh mišic. Zato so vaje usmerjene v vse omenjeno. Velik poudarek bo tudi na ponovnem ozaveščanju zadnjično-medeničnega področja, saj nas sodoben način življenja sili v pretirano sedečo držo, v kateri so mišice zadnjice ves čas v sproščenem, pasivnem položaju. Poleg tega pa jih s celo težo našega telesa ves čas “mečkamo”, ko sedimo na njih. To povzroči slabše zavedanje mišic tega področja in posledično tudi manj učinkovit trening ter slabša kontrola medenice v vsakodnevnih dejavnostih. Zato je celoten sklop korektivnih vaj usmerjen v ozaveščanje in pravilno aktivacijo mišic zadnjice.

ČVRSTA ZADNJICA - e-knjiga

Čas: 30 dni
Vaditelj: Barbara Tavčar ter Žiga Miščevič
Kraj: PBS Center Kranj

No Fields Found.

E-knjiga je tvoj osebni trener v elektronski obliki. Vadbeni program lahko uporabljaš kot dopolnilo svojemu običajnemu rekreativnemu programu ali pa kot samostojni trening, ki se osredotoča na področje zadnjice. Ker je program specifično usmerjen v optimalno delovanje in trening mišic zadnjice, ti priporočamo da se poleg tega programa poslužiš še drugih telesnih dejavnosti za celovit trening svojega telesa.

NAROČI SVOJO E-KNJIGO PREKO KONTAKTNEGA OBRAZCA ALI NAM PIŠI NA NASLOV info@bodytehnika.si

CENA E-KNJIGE: 13,99€

ČVRSTA ZADNJICA - e-knjiga

Čas: 30 dni
Vaditelj: Barbara Tavčar ter Žiga Miščevič
Kraj: PBS Center Kranj

No Fields Found.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja