Avtor: FITT+ Kategorije: Delavnica, Dogodek Komentarji: 0

V današnjem hitrem in tehnološko naprednem svetu, kjer želimo takojšnje rezultate in kjer so vplivniki na družbenih omrežjih s pomočjo Photoshopa ustvarili iluzijo popolnosti, se pogosto osredotočamo samo na instant rešitve in hitre rezultate. Naj te obsesija s takojšnjim zadovoljstvom ne odvrne od pravega cilja – da dosežeš zavidljiv izgled na funkcionalen način, ki ne bo rušil tvojega zdravja in te podprl tudi na drugih področjih življenja. Draga srednješolka in srednješolec, to 4-urno delavnico organiziramo prav zate. Z namenom, da boš v fitness okolju deloval(a) še boljše.

Kako celostni pristop oblikuje tvojo mladost?

 • Ali imaš prijatelje, ki redno hodijo v fitnes, sam pa še ne, ker ne veš, kako in kje bi začel?
 • Morda že redno treniraš, ampak ne veš, kako izbrati ali izvajati ustrezne vaje za optimalen napredek?
 • Dobiš vse svoje ideje za trening na TikToku ali instagramu?

Potem zagotovo potrebuješ temeljno znanje za varen in učinkovit trening v fitnesu. Naj te potolažimo, saj si prišel na pravo mesto. Naša 4-urna delavnica Transformacija skozi fitness je prava izbira zate.

Ta obsesija s takojšnjim zadovoljstvom lahko zasenči prave in trajne koristi pravilno usmerjenega in doslednega treninga. Trening moči, če ga izvajamo pravilno, ni zgolj prizadevanje za vizualno privlačno postavo ali mišično definicijo. Gre za veliko več. Je zrcalo tvojega celostnega zdravja, odraža tvojo notranjo moč, samozavest in mentalno jasnost. Ko govorimo o fitnesu, ne govorimo samo o estetiki; govorimo o investiciji v tvojo celotno dobrobit, v prihodnost in v kakovost tvojega življenja.

Vemo, da obstaja veliko mitov in strahov o nevarnostih treninga za moč za mladostnike, od trditev, da lahko zavira rast do strahu pred poškodbami. Vendar pa številne raziskave kažejo, da temu sploh ni tako. Ne samo, da teh nevarnosti ni, trening moči je dejansko ena izmed bolj zdravih aktivnosti, ki jih mladostnik lahko počne. Če se trening moči izvaja pravilno in pod strokovnim nadzorom, je to varna, učinkovita in koristna praksa za mlade, ki lahko izboljša njihovo zdravje, moč in samozavest.

Zakaj je trening za moč tako pomemben?

 • Fizično zdravje: Redna vadba poveča kostno gostoto, izboljša kardiovaskularno zdravje, zmanjša tveganje za številne bolezni, kot so diabetes tipa 2 in srčne bolezni.
 • Mentalno zdravje: Trening za moč je dokazano povezan z izboljšano kognitivno funkcijo, zmanjšanjem simptomov depresije in izboljšanjem spanja.
 • Emocionalno počutje: Redna telesna aktivnost lahko dvigne razpoloženje, izboljša samopodobo in poveča raven samozavesti.
 • Učni uspeh: Ja, res jei! Redna vadba lahko izboljša koncentracijo, pomnjenje in celo učno uspešnost.

Seveda ne smeš pozabiti, da trening moči igra ključno vlogo pri oblikovanju telesa. Ko izvajaš vaje za moč, ne samo da gradiš in krepiš svoje mišice, temveč tudi spodbujaš izgorevanje maščob, kar vodi do bolj izklesane postave. To ne le pomaga pri izgubi telesne maščobe, ampak tudi daje telesu bolj čvrst in definiran videz. Poleg tega trening za moč izboljša držo, kar dodatno poudari obliko telesa in ti daje bolj samozavesten in pokončen videz.

Supervizija je pomembna!

Nauči se temeljitega razumevanja osnov treninga za moč, pravilne tehnike in pridobi znanje o tem, kako se izogniti potencialnim tveganjem.

Pridobi odličen rezultat brez pretiranega jemanja dodatkov in na pameten način!

Kljub mnogim koristim, ki jih prinaša trening moči, pa lahko nepravilna tehnika ali prekomerno obremenjevanje telesa hitro vodi do poškodb. Pogosti so primeri, ko posamezniki, željni hitrih rezultatov, presežejo svoje meje ali izvajajo vaje s površno oziroma nepravilno tehniko. To pa lahko povzroči bolečine in poškodbe mišično-skeletnega sistema. Zagotovo poznaš koga, ki tarna za bolečino v križu, ki mu je sredi treninga slabo ali pa mu zaradi izčrpanosti treniranje v fitnesu celo prepovejo.

Si navdušenec treniranja v fitnesu?

S tem namenom smo oblikovali posebno, 4-urno delavnico, ki je namenjena tebi, mlademu navdušencu treninga v fitnesu. Zavedamo se, da je supervizija izkušenega trenerja ali vsaj temeljito znanje o tem, kako in zakaj izvajati določene vaje, ključnega pomena za varno in učinkovito vadbo.

Naša delavnica je zasnovana tako, da udeležencem ponudi prav to – temeljito razumevanje osnov treninga za moč, pravilne tehnike in znanje o tem, kako prepoznati in se izogniti potencialnim tveganjem. Z oborožitvijo s tem znanjem boš lahko izvajal vaje z večjo samozavestjo, učinkovitostjo in, kar je najpomembnejše, varnostjo.

V naši 4-urni delavnici bomo obravnavali vse najpomembnejše aspekte treninga v fitnesu. Obdelali bomo tematike kot so:

 • Zakaj sploh trenirati za moč v fitnesu
 • Osnove varne vadbe v fitnesu
 • Osnove izbire vaj in oblikovanja programa/načrtovanje vadbe
 • Bonton v fitnesu
 • Varnost v fitnesu
 • In druge

Delavnica je v osnovi zelo praktično naravnana, saj je naša želja, da vsak udeleženec dobi otipljivo, koristno znanje, ki ga lahko takoj prenese v svoj trening. Zato bo veliko časa namenjnega opazovanju in testiranju kvalitete gibanja udeležencev ter učenju pravilne izvedbe vaj vseh osnovnih gibalnih vzorcev. V delavnico so vključene naslednje praktične vsebine:

 • Osnovni gibalni testi: Vsak udeleženec bo deležen testiranja za oceno njegovega gibanja ter potencialnih gibalnih omejitev
 • Korektivne vaje: Na podlagi rezultatov testov bo vsak udeleženec dobil korektivne vaje, izbrane glede na njegove deficite
 • Učenje osnovnih gibalnih vzorcev: Za vsak gibalni vzorec bomo obravnavali dve osnovni vaji za optimalno in varno treniranje določenih mišičnih skupin. Izbor vaj je sestavljen iz kombinacije vaj s prostimi utežmi, vaj z lastno težo ter vaj na napravah.

Komu je delavnica namenjna?

 • Tebi, če obiskuješ osnovno ali srednjo šolo, si želiš začeti trenirati v fitnesu pa ne veš, kako začeti
 • Tebi, ki že treniraš v fitnesu, pa si želiš več znanja za boljši napredek
 • Tebi, če imaš bolečine pri treningu v fitnesu in iščeš morebitne vzroke za njihov nastanek
 • Tudi tebi, če te zanimajo nove stvari, novi in varni pristopi ter raziskovanje telesa

Komu delavnica ni namenjena?

 • Na delavnico ne priti, če ne želiš začeti trenirati in narediti nekaj zdravega za svoje telo
 • Če ti je vseeno s kakšno tehniko izvajaš vaje v fitnesu, potem delavnica ni prava izbira zate, saj si želimo mladih, ki svoje telo spoštujejo in cenijo.
 • Tebi, če ti je vseeno, če je tvoj napredek počasen ali pa ga sploh ni

Delavnico vodimo strokovno izobraženi in usposobljeni inštruktorji FITT+ teama:

 • Jaka Blatnik Hajdinjak
 • Barbara Tavčar
 • Žiga Miščevič

Osnovne informacije o izvedbi delavnice

Delavnica, v trajanju 4 šolskih ur, se bo izvedla v soboto, 11.11.2023 ob 10.00 uri v zaprtih fitness prostorih Hotela Marinšek.

Cena 49,00 EUR vključuje 4-urno praktično delavnico s testiranjem, tople in hladne napitke, energijsko tablico ter 60 minutno karto za sprostitveno savnanje po delavnici v FITT+WELLNESSU, ki se prav tako nahaja v Hotelu Marinšek.

Ne dovoli, da bi fitnes postal le rutina ali trend. Pridruži se nam in začni svoje globoko transformacijsko potovanje v svet fitnesa zdaj! Vloži v celostno zdravje in postavi temelje za življenje, polno vitalnosti in samozavesti!

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja