Avtor: FITT+ Kategorije: Delavnica, Dogodek, Novica, Uncategorized Komentarji: 0

Oči so ogledalo naše duše, zobje in ustna votlina pa so ogledalo stanja našega telesa!

Pogosto žvečenje in škripanje vodi v napetost obraznih mišic in spremembo v biomehaniki samega čeljustnega sklepa. Telo je povezano in pomembno je, da se povezanosti zavedamo ter k težavam pristopamo celostno.

Vse prevečkrat se v praksi izkaže, da pri težavah vratnega in ramenskega predela (predvsem mislimo na zakrčenost) ne pomislimo, da je lahko vzrok tem težavam neoptimalno stanje v predelu čeljusti.

Premalokrat se zavedamo, da je lahko za težave v medeničnem predelu (npr. inkontinenca) odgovorna slaba povezanost po celostni vertikalni liniji, vse do čeljusti.

In skorajda nikoli ne pomislimo tudi na to, da stresnega odziva telesa ustrezno ne eliminiramo iz organizma (npr. z dihanjem), temveč ga kompenziramo s prekomernim stiskanjem čeljusti in škripanjem zob.

Seveda v vseh teh primerih velja tudi obratno – slabše stanje čeljustnega sklepa je lahko vzrok strukturnim, biokemičnim ter emocionalnim spremembam na telesu, lahko pa so vse te spremembe glavni vzrok, da se posledično soočamo s patologijami čeljustnega sklepa.

Seveda je pomembno poznati ustrezne, a sila preproste rešitve, ki bodo te težave pomagale lajšati in odpraviti. Mi jih poznamo in vam jih bomo z veseljem predali vam. Na ta način bo vaš organizem kot celota deloval bolj v sozvočju, vaš odziv na stresne situacije bo posledično veliko bolj obvladljiv in vaše počutje bolj energično in zadovoljno.

Barbara Tavčar vas v sodelovanju z Irmo Škoro, dr.dent.med. vabi na 60-minutni spletni pogovor – delavnico, kjer se bo rdeča nit pletla v povezanosti med STRESOM IN ZOBMI. 

O čem bo tekla beseda?

🦷 O najpogostejših težavah zob in čeljusti (pokanje čeljustnega sklepa, napačen ugriz, škripanje, slab zadah,…) ter njihovih rešitvah

🦷 O načinih, s katerimi sprostimo čeljustni sklep ter s tem lajšamo težave z glavoboli, zakrčenim vratom, utrujenimi očmi in podobno

🦷 O povezanosti čeljusti ter disfunkciji medeničnega dna

🦷 Ter še o čem…:)

Spletna delavnica se bo izvedla v torek 22.6.2021, s pričetkom ob 20:00 ter trajanju 60 minut.

Cena delavnice znaša 25,00 EUR

Za vse informacije smo vam na razpolago na našem spletnem naslovu info@bodytehnika.si, vašo prijavnico pa oddate s klikom na spodnji obrazec.

Se vidimo!

Stres in zobje

Čas: 60 min
Kraj: PBS Center Kranj - on line

No Fields Found.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja