Avtor: FITT+ Kategorije: Dogodek, Novica, Spletni program Komentarji: 0

Vabimo vas na posebni spletni dogodek s štirimi srečanji, ki bodo postregli z zanimivi temami in dvema gostjama – zobozdravnico ter družinsko psihoterapevtko. Pričnemo v aprilu.

V začetku januarja smo pričeli z 12 tedenskim spletnim programom Pot do zdravja, v katerem smo do tega trenutka z več kot 25 prispevki vključenim pokazali, da je na zdravje potrebno gledati celostno ter iz več zornih kotov. Tako smo raziskovali vpliv različnih frekvenc na možgane, povezanost možganov in bolečine, skrivnostni limfni svet, zdravilne moči vagusnega živca, govorili smo o zdravju notranjih vitalnih organov, ranovesju hormonskega sistema ter tudi o tem, kako se lotiti težav z bolečinami vratne hrbtenice in rok, bolečine v križu, težav s stopali in kako prepoznati, zmanjšati in odpraviti medenično problematiko.

Za zaključek smo vsem pripravili 4 posebna srečanja s temami, ki na različne načine vplivajo na naš organizem, na odnose okoli nas in seveda posledično na naše zdravje in počutje. Na javljanja s posebno noto pa vabimo tudi vse vas. Pridružite se vedoželjni in motivirani skupini ljudi, ki jim zdravje ni samoumevno in se zavedajo, da je v večini bolečina le simptom, bolezen pa posledica neravnovesja.

Barbara Tavčar s štirimi posebnimi temami in dvema gostjama

Izkustveni dogodek s štirimi spletnimi srečanji bo v celoti vodila Barbara Tavčar, ki ima na tem področju več kot 20-letne izkušnje. “Vsak zakaj ima svoj zato” je moto, ki jo vodi tudi pri odkrivanju bolečin in neravnovesij.

” Pogosto gledamo na težavo preveč lokalno, izolirano, površinko in včasih izključno fizično in pri tem pozabljamo, da so čustva naše lepilo, odnosi pa tisti stresor, ki nas pahne v dolgotrajen in neobvladljiv stres in iztrošenost.”

Barbara Tavčar

Vabimo vas, da se nam pridružite na štirih 60-minutnih izkustvenih prispevkih s skupnimi sporočilnimi notami:

  • za uspešno reševanje težav je ključno razumevanje povezanosti organizma, s čimer bomo lažje prepoznali vzroke neravnovesij in bolečin
  • razmišljajmo celostno in ne lokalno
  • samoobravnava je del dnevne higiene s pomembno preventivno noto
PRVO PREDAVANJE, PETEK 8.4.2022 ob 19.00
VZROČNO POSLEDIČNA VERIGA MED ZOBMI, ČUSTVI IN ORGANI
– Barbara Tavčar in gostja Irma Škoro, dr.dent –

Meridiani so energijski kanali, ki povezujejo akupunkturne točke in po katerih se pretaka življenjska energija. Energijske oziroma akupunkturne točke si lahko predstavljate kot drobcene zbiralnike elektromagnetnih ter drugih subtilnejših energij, meridiane pa kot neke tirnice, ki po telesu nikakor ne potekajo po naključju. Sistem meridianov povezuje notranje organe, tkiva in sklepe, notranjost s površino telesa v organsko celoto. Hkrati omogoča vitalnim substancam, kot sta energija in kri, dostop do vseh delov telesa. Njihova naloga je z energijo oskrbovati in hraniti celo telo (organe in tkiva), povezovati telo v energetsko celoto, napajati pripadajoč organ z energijo, vzdrževati ravnovesje in refletkirati simptome in stanja v organih in telesu.
Ko pretok energije v meridijanih ali organih postane blokiran, pomanjkljiv, pretiran, ali pa neuravnotežen, se poruši ravnotežje Yina in Yanga v telesu in tako lahko nastane bolezen.

Če izhajamo iz Tradicionalne kitajske medicine potem vemo, da vsak izmed 32 zob leži na poteku določenega meridiana. Na spletnem dogodku si bomo bolj podrobneje pogledali povezanost meridianov z zobmi in njihovo vzročno-posledično povezanost z organi in čustvi.

  • Kaj nam povesta konstantno stiskanje in škripanje z zobmi
  • Na kaj nas opozarja nepravilni položaj jezika v ustni votlini
  • Vpliv mrtvih zob ter amalgamskih plomb na celostno zdravje
  • Praktični triki samoobravnave

DRUGO PREDAVANJE, SREDA 13.4.2022 ob 20.00
KAKO IZBOLJŠATI SVOJE ODNOSE IN SE V STRESNIH ČASIH Z NJIMI PODPRETI
– Barbara Tavčar in gostja dr. Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije in strokovna direktorica Družinskega inštituta Bližina –

Kako do boljših medosebnih odnosov? 

Trenutno živimo v času katerega edina stalnica je sprememba. Stres prodira v vse pore našega bivanja. Spreminjajo se tudi odnosi, kjer doživljamo tako vzpone kot tudi padce: nerazumevanje, prepiri, odtujenost,.. Kaj lahko naredimo, da bomo spremembe zapeljali v željeno smer? V prvi vrsti gre za odgovornost vsakega posameznika za odnos.  Najprej je potrebno razumeti sebe, svoje potrebe in odzive. Preko ozaveščenosti nezavednega delovanja, ki poganja neželjene vzorce v odnosih, se lahko ponovno prebudi upanje za odnose, kjer se lahko posameznik poveže na  nov način. Preko primerov, vaj, vprašanj in odgovorov bomo odkrivali kaj lahko naredimo, da se bomo bolje počutili v naših odnosih in sproti ustrezno regulirali stresne situacije. 

TRETJE PREDAVANJE, PETEK 15.4.2022 ob 19.00
POVEZANOST MED MEDENIČNIM DNOM, PRSMI IN OBRAZOM – ključi ženskega optimizma in vitalnosti
– Barbara Tavčar, lastnica FITT+ centra, MSTR, zvočna terapevtka 1. –

Sistemi v organizmu vedno delujejo v soodvisnosti. In slednja je izjemno dovršena. Zastoj na enem delu slej ko prej povzroči stagnacijo celote. Naše prsi so vse prej, kot organ občudovanja moških in “skladišče” hrane za dojenčke. Prsi so povezane z vsemi petimi glavnimi notranjimi organi – srcem, pljuči, ledvicami, vranico ter jetri – pa tudi z žlezo timus, ki ima pomembno vlogo v imunskem sistemu. Prsne bradavičke so tisti “gumbek” preko katerega stimuliramo vseh sedem žleznih centrov.

Prsi so vedno prizadete sekundarno, zato je pomembno, da ob težavah odkrijemo vzrok. Skozi njih se pretakajo štrije meridijani, zato je toliko bolj pomembno, da jih redno negujemo in skrbimo za pretočnost.

Na tem, zelo intimnem druženju se bomo dotaknili naslednjih področij:

  • Kakšna je povezanost mišic medeničnega dna, prsi in obraza + kratek vadbeni protokol
  • Ščetkanje in zdravje prsi + kratek vadbeni protokol
  • Po okrevanju raka na dojkah + protokol za ponovno vzpostavitev cirkulacije meridianskih poti
ČETRTO PREDAVANJE, SREDA 20.4.2022 ob 20.00
NAKLONJENI DIHANJU – čuječa meditacijja
– Barbara Tavčar, lastnica FITT+ centra, MSTR, zvočna terapevtka 1. –

Čeprav dihanje povezujemo z življenjem, ga še vedno zapostavljamo. Kot da se ne bi čisto zares zavedali njegove moči. Še več – znanstveniki trdijo, da vsaj 60% prebivalstva diha preplitko. Slednje pa lahko povzroči ošibitev imunskega sistema, živčnega sistema, preslaba oskrba s kisikom pomeni slabšo regeneracijo in posledično razvoj in širitev bolezni.

Na tokratni delavnici se ne bomo osredotočali na njegovo fiziološko komponento, ne bo nam toliko pomembna njegova povezanost z gibanjem, čeprav se zavedamo, da je dih neločljivo povezan z našim fizičnim, psihičnim in čustvenim stanjem.

Dihanje je odvisno od naših čutenj, doživljanj, razmišljanj, opazovanj in okušanj. Zato bomo zadnje srečanje namenili izkušnji preproste čuječe tehnike “ljubečega dihanja” in tako pokazali, kako nam lahko zavestno dihanje omogoča nadzor nad počutjem in stanjem našega telesa.

” Zasnovano z mislijo, da je na zdravje potrebno pogledati iz več zornih kotov”

ORGANIZACIJA PREDAVANJ OZIROMA IZKUSTVENIH SREČANJ

Vsa štiri srečanja se bodo v živo izvedla v zaprti Facebookovi skupini ter zasebnem You tube kanalu. Vse vsebine ostanejo vaše za vedno, saj jih ne bomo brisali.

Cena celotnega dogodka štirih predavanj znaša 49,00 EUR, možno je tudi plačilo z BON21.

Na vsakem srečanju v trajanju 60-75 minut, bomo odprli tudi prostor za vaša vprašanja.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja