Za nami je prijetno novoletno druženje, s katerim smo postali še bolj povezani. Moje poslanstvo je ozaveščati, zate iskati primerne gibalne rešitve, vzroke tvojih bolečin in slabega počutja in te takrat, ko se v svojem telesu počutiš odlično, tudi potisniti preko roba tvojih zmožnosti. Takrat so v ospredju cilji, kot so oblikovanje telesa, izboljšanje kondicije in izpolnitev kakšnega bolj specifičnega cilja. Včasih se na tvojem obrazu pojavijo kapljice znoja, včasih se med in po treningu smejiš, včasih pa gibanje v tebi zbudi čiščenje. Takrat zajočeš. Neizmerno sem hvaležna za to, da z mano (in celo mojo ekipo) deliš vse, kar ti si. Vse to doživiš, če si v FITT družini:).

Ob zaključku leta običajno rada naredim pregled nad tem, kakšno leto je za mano. Kaj od zastavljenih ciljev sem dosegla, kaj me je leto učilo, kaj sem izmojstrila, kakšno je bilo tvoje zadovoljstvo z nami,… V vrtincu tega razmišljanja se mi je utrnila sledeča misel.

Vse, ampak čisto vse v življenju, moraš vzeti kot izkušnjo rasti. Tudi tvoje (slabo) počutje, nihanje teže, pomanjkanje ženskosti (ali moškosti), nizek libido, bolečino, poškodbo,….Vsi tvoji “padci” so del tebe in so tam z razlogom. Vse dokler teh razlogov ne ozavestiš.

Kako pogosto odločitve polagaš v roke drugih oseb in tako postaneš le nekdo, ki v svojem življenju igra majhno, stransko in nepomembno vlogo? Odločitev, kaj je dobro zate, prepustiš svojim bližnjim in pri tem niti ne pomisliš, kako se ob tem počutiš ti. Seveda je to pogosto lažja pot, saj je ob morebitnem neuspehu lažje “kriviti” drugega, kot sebe. Verjemi, da so mi ti občutki zelo znani, saj sem jih dolgo časa živela.

Bolj sem znala slediti in izpolnjevati želje drugim, kot sebi. Našla sem čas za druge, ne za sebe. Dokler se v tem vrtincu nisem popolnoma izgubila. Če si med tistimi, ki se ta trenutek sooča s kronično utrujenostjo, iztrošenostjo, občutkom praznine, brezvoljnosti, izgubljenosti, pa še vedno misliš, da moraš poskrbeti za vse in vsakogar okoli sebe, potem dobro razumeš, kaj želim povedati. No, k sreči jaz nisem iskusila nobenega od zgoraj naštetega stanja. Na nek način so me vsebine naših programov reševale v smislu, da sem se uspela s svojo vadbeno prakso vedno vsaj približno napolniti in tako iz dneva v dan nadaljevati z enakimi vzorci. Čutila pa sem neko nepojasnjeno utrujenost, ki se je risala na mojem obrazu, zatekanju nog in nihanju telesne teže. A veliko bolj kot na fizičnem telesu, se je kazala kot pomanjkanje kreativnosti. FITT studio je moje poslanstvo, ki ga opravljam z neizmerno ljubeznijo, zato so se moji alarmi začeli oglašati ravno ob kreativnih padcih. In potem nastopijo tudi dragoceni trenutki, ko pride mimo nekdo, ki te zbudi.

To je vadeča, ki te povleče na stran, in z vso ljubeznijo reče: “Barbara, utrujena si. Poskrbi zase. Vse ostalo se bo uredilo.” In še naprej nadaljuje z obiskovanjem gibalne prakse. To je dragoceni inštruktor, ki te povabi na kavo, in reče: “Šefi, nisi dobro. Kako lahko pomagam?”

Dragoceni trenutki, ko te ljudje ob tebi opomnijo, da je čas, da začneš zopet slediti svojim sanjam. In da so še naprej pripravljeni biti del teh sanj, ker na nek način izpolnjujejo tudi njih.

Moj uvodnik je tokrat opomnik za mene, tebe in vse nas: Ne pusti, da drugi živijo tvoje življenje. A prebudi hvaležnost, ko nekdo stopi v tvoje polje in te strese, zbudi in ti ponudi možnost, da ponovno postaneš glavni igralec svojega življenja. In to le s tem, da ti da zavedanje, da je tam. Nič drugega v bistvu ne potrebuješ. Ker vse imaš. Imaš SEBE. Vse se zgodi z namenom, vse je potrebno vzeti kot izkušnjo za rast.

Moj uvodnik je tokrat tudi izkaz hvaležnosti, da sem se (ponovno) našla, da lahko kreiram, predajam in vodim. Je izraz hvaležnosti, da delček te poti hodiva skupaj, da v mojih (naših) gibalnih praksah, vsebinah in napotkih za življenje najdeš smisel in motivacijo, da iz dneva v dan spoznavaš svoje telo, njegove sposobnosti in njegovo moč. Zato ne pozabi: tvoje telo te vedno sliši in vedno sledi tistemu, kar mu ti sporočaš. Zato previdno izbiraj svoje cilje. Z ekipo sem tu ob tebi le zato, da te pri tem vzpodbujamo, usmerjamo, motiviramo, opomnimo, če skreneš in se s tabo veselimo, ko uspeš.

Z ljubeznijo❤️ Barbara

V mesecu decembru te vabimo na osrednji dogodek – to je spletni božični maraton. Kar šest gibalnih prispevkov smo pripravili, vsakega izmed njih usmerili v svoj cilj. Spletno druženje začnemo z vadbo takoj po tvojem delovniku, nato nadaljujemo s stopnjevanjem intenzivnosti, proti koncu druženja pa se bomo tudi ustrezno sprostili in zaključili večer z meditacijo. Vse vsebine so primerne za vsakogar, zato povabi k dogodku tudi svoje prijatelje in sodelavce. Dogodek bo tudi dobrodelno obarvan. Od vsake prijavnine (35,00 EUR) 10,00 EUR namenjamo projektu Hobotnica, kjer slovenske kvačkarice povsem prostovoljno po posebnem postopku kvačkajo hobotnice. Slednje svoje mesto najdejo pri vsakem nedonošenčku. V inkubatorju lovke hobotnice malega borca spominjajo na preživeto obdobje v maternici. Dejstvo, da drži hobotnice za lovke, pa precej zmanjša tveganje, da povleče za cevke, ki ga ohranjajo pri življenju. Pridruži se našemu dogodku, ki bo v petek, 16.12.2023, naredi nekaj dobrega za svoje zdravje in pomagaj malim borcem v njihovi prvi bitki. Vse vsebine bodo za tebe dostopne vse do 15.1.2023. Več o dogodku prebereš TUKAJ.

Si med tistimi, ki bi se radi pridružili spletnemu programu FITT+VIVA? S svojimi pestrimi vsebinami, temami meseca in vsakotedenskim spletnim treningom z Barbaro, je to program, ki te sistematično in načrtno vodi do izboljšanja vseh svojih sposobnosti, počutja in izpolnitve ciljev. Manj kilogramov, oblikovanje telesa, zmanjšanje bolečin, močan imunski sistem, več energije, večja magnetičnost,… je le nekaj ciljev, do katerih prideš, ko v vsakodnevno prakso vključiš dane napotke. Pridruži se Barbari v mesecu decembru. Več o programu je opisano tukaj. Svojo željo po vpisu pa nam sporoči na barbara@fittplus.si

V mesecu decembru smo pripravili enkratno akcijo letne semiindividualne karte. Redno ceno 921,00 EUR smo le v mesecu decembru znižali. Tako za plačilo karte z 80 obiski in veljavnostjo enega leta od prvega obiska, v decembru odšteješ 870,00 EUR. Če imaš trenutno že veljavno karto, lahko akcijsko ceno še vedno izkoristiš in na ta način prihraniš. Kupljena letna karta ti bo začela veljati po preteku aktualne. Naj te še spomnimo, da je letna karta prenosna in jo lahko deliš s svojim prijateljem, družinskimi člani ipd. Akcija velja do konca meseca decembra.

– – – – – – –

Mesec december je tudi mesec obdarovanja. Ne veš, kaj pokloniti mamici, babici, teti, nečakinji, sodelavki, partnerju, prijatelju, ženi, ….. SEBI? Mi vemo. Izberi storitveni ali vrednosti darilni bon, ki ga lahko vnovčiš za vse naše storitve (vadbe v dvorani in spletu, delavnice, oblikovanje nohtov). Lahko pa podariš tudi nakup Shashi nogavičk, ki so odlična rešitev za vadbo brez obutve. Ali pa Vitajuwel stekleničko za vodo, ki vsebuje kristale. Vsaka kombinacija kristalov bo različno informirala in obogatila vodo, ki bo z novo frekvenco tudi informirala tvoje telo. Idej in možnosti je veliko. Obišči nas v studiu in izberi svoje idealno darilo ali pa nas kontaktiraj na info@fittplus.si ali 040 784 131.

 

 

V program FITT+ VIVA sem se vključila na Barbarin predlog. Ves čas sem imela svoja potovanja za breme, danes pa sem za njih hvaležna. Če ne bi bilo njih, se za spletni program zagotovo ne bi odločila oziroma bi bilo več izgovorov PROTI, kot pa ZA. Po dveh mesecih spletnega druženja z Barbaro, njenih vadbenih enot, in predvsem njenih prispevkov in vzpodbud po dodatnem delu, sem danes bolj zadovoljna oseba. In danes vem, da bi mi bilo žal, če priložnosti ne bi zagrabila. Predvsem sem se pomirila s tem, kar počnem. V svojih poslovnih potovanjih sem zopet našla veselje, celo doma veliko bolje in z večjo toplino delujem, kot sem prej. Saj vem, da se sliši čudno, da se to zmore spremeniti le z vadbo, ampak v resnici ničesar drugega nisem spremenila v teh dveh mesecih. Le odločila sem se, da bom vse, kar mi program ponuja, zagrabila in s pridom uporabljala vsak dan. Po dveh mesecih imam veliko več energije, zvečer sem manj utrujena. Moji odnosi se počasi spreminjajo. Jaz se spreminjam. Postajam bolj zadovoljna, nasmejana. Ko se dotaknem svojega telesa, se ga z veliko večjo ljubeznijo, kot sem se ga do sedaj. Sprejemam se. Čutim, da se tudi moje telo počasi spreminja – drugače se odziva na enake dražljaje, kot se je v preteklosti. Vsakemu priporočam vključitev v FITT VIVO. Ne glede na to ali telovadi v dvorani, ali pa sploh ni vadeči vašega centra. Čuti se Barbarina ljubezen do ustvarjanja in ko se tej energiji prepustiš, te objame in pelje tja, kjer si želiš biti. Veselim se nadaljnih vsebin in tem. (Andreja)

Ne pravijo zaman, da je dobro gledati barve narave ali pa ljubljeno osebo. Tovrstna aktivnost te ne le pomirja in polni z ljubeznijo ter dobrimi občutki, temveč predstavlja za oči dobro telovadbo, saj se ob gledanju ljubljene osebe zenice širijo tudi za 45%.

Vsekakor so oči pomemben organ, danes veliko bolj, kot v evolucijskih začetkih, ko je človek prednost namenjal čutilu dotikanja (tipanja) in sluhu. Ko vadimo z zaprtimi očmi, tako pri pridobivanju informacij iz okolja bistveno bolj uporabljamo čutili dotika in sluha, kar dobro vpliva na percepcijo telesa. Dejstvo, da sicer več kot 80% informacij sprejmemo preko oči, pa nas motivira, da v tebi zbudimo željo po vsakodnevni higieni tvojih oči. S tem, ko izboljšaš svoj vid, izboljšaš vse gibalne sposobnosti (najbolj bo prednjačilo ravnotežje). 

Kaj nas sili v to, da je potrebno tudi pri gibali aktivnosti poskrbeti za oči? Oči so zelo potraten organ, saj porabijo preko 60% energije možganov, v enem dnevu pa se premaknejo več kot 100.000-krat. Strokovnjak bo znal iz oči razbrati stanje telesnih organov ter opaziti tudi čustveno napetost.

Oči so, tako kot jezik, povezane z (ne)zdravjem vestibularnega aparata, vplivajo na tvoj spanec in stabilnost vratne hrbtenice, zato jim nameni vsakodnevno pozornost:

 • Zjutraj, ko se zbudiš, naj ne bo mobilnik prva stvar, s katerimi obremeniš oči in možgane. Zazri se v eno točko pred sabo, če imaš možnost pa skozi okno nekaj trenutkov v miru opazuj barve narave
 • Večkrat čez dan si oči nežno pokrij z dlanmi (ne pritiskaj z dlanmi na oči, le prekrij). Tema jih bo spočila, resetirala in ponovno navlažila očesno sluznico.
 • Ob dolgotrajnem gledanju v ekran (ali mobilnik) si obvezno priskrbi ustrezno zaščito (bodisi zaščito, ki jo namestiš na ekran ali mobilni telefon, ali pa posebna očala proti učinkom modre svetlobe)
 • Vsak dan naredi sledečo vajo: obrni oči navzgor, navzdol, levo, desno ter v vse štiri diagonale. V vsakem položaju zadrži pogled do 10 sekund. Na koncu pa še 10x zaokroži z očmi v vsako smeri.

Opaziš kdaj, da je kakšen dan tvoj vid boljši, kakšen dan pa je simptomatika v očeh bolj prisotna? Ja, na stanje oči vpliva tudi (ne)ravnotežje živčnega sistema. Večja izpostavljenost stresu, ki je lahko posledica delovne preobremenjenosti, čustvene preobremenjenosti, porušenega spanja,….. se bo takoj izrazila tudi na tvojih očeh. V takšnih primerih ti priporočamo terapijo z zvočnimi vilicami, ki bo v tvojem telesu ponovno vzpostavila ravnovesje in aktivirala stikala za obnovo organizma. Svoj termin zvočne terapije ali posveta dogovoriš tukaj.

Hmmmmm, december je tudi poln čudovitih vonjav. Marsikatera domača kuharica v tem mesecu svoj čas rezervira tudi za peko piškotov. Zato smo se odločili, da te obdarimo z receptom za linške piškote – s sestavinami, ki ti bodo dopuščale, da poješ kakšnega več:)

Za testo potrebuješ:

 • 300 g pirine moke (lahko je tud polnozornata)
 • 50 g mletih mandljev
 • 70 g kokosovega sladkorja
 • 170 g zmehčanega masla brez GSO
 • 3 žlice mandljevega mleka brez dodanega sladkorja
 • limonino lupinico

Za lepljenje in okraševanje pa potrebuješ:

 • 100 g marmelade (najboljša je domača), poljubnega okusa (lahko je šipkova, ingverjeva, marelična, jagodna,…)
 • eritritol ali ksilitol za posip

Postopek:

 1. Vse sestavine testa zmešaj v eni skledi.
 2. Testo najprej drobiš z rokami, nato ga gneteš vse dokler ne postane gladko.
 3. Testo zaviješ v prozorno folijo in daš v hladnilik za eno uro.
 4. Nato ga razvaljaš in izrežeš kroge (ali kakšno drugo obliko). V vsakem drugem krogu izreži majhen krog ali zvezdico
 5. Piškote peci pri 180 °C približno 12–15 minut.
 6. Pustiš, da se piškoti ohladijo, nato polne polovice premažeš z marmelado in pokrijemo s polovico, ki ima izrezan krog ali zvezdico.
 7. Na koncu piškote potreseš z mletim eritritolom ali kakšnim drugim sladkorjem v prahu.

Prinesi malo božičnega duha v zaprto facebookovo skupino ter slikico piškotov (ali druge stvaritve) objavi ter deli z našo skupnostjo.