V tokratnem uvodniku bi vas želela vzpodbuditi, da pogledate na svoje telo drugače, kot običajno. Res je. Živimo v času, ko nam je dano praktično vse. Namesto, da bi s hvaležnostjo čutili, kako priviligirani smo, največkrat na vse gledamo z očmi samoumevnosti. In pri tem pozabljamo na eno izmed najdragocenejših stvaritev. Na svojo prvo manifestacijo v življenju – svoje telo.
Vedno sem na telo gledala iz več aspektov. Ko sem v vlogi zvočnega terapevta pa je ta, globji in bolj celovit pogled, nujno potreben za še boljši uspeh terapije.
Zanimivo je, da v večini ljudje nekaj priznavamo šele takrat, ko je znanstveno potrjeno, čeprav na nek način čutimo in “vemo” že ves čas. Tako so tudi nedavne znanstvene raziskave potrdile, da je telo pravzaprav velik energijski sistem z vsemi najmanjšimi gradniki (celicami) in organi, ki so medsebojno povezani preko 12 energijskih kanalov oz. meridianov. Ti kanali nekako povezujejo naše telo, pa tudi preko biopolja naš zunanji svet z notranjim. Če to razumemo, potem je enostavno razumeti, da vidimo “svet” takšnega, kot smo mi od “znotraj”.

Torej, stopimo korak nazaj in z največjo mero spoštovanja, ljubezni in hvaležnosti poglejmo na svoje telo in začnimo zbujati nejgovo modrost. Začnimo gledati na svoje telo v treh različnih, a povezanih vlogah – kot kreatorji, opazovalci in kot ogledalo. Vse te tri vloge so medsebojno prepletene in potrebne, če želimo narediti spremembo. Ne glede na to ali je spremeba v smeri prehranjevanja, oblikovanja telesa, opustitve slabe navade, pridobitve na moči, boljši gibljivosti, zmanjšanju celulita, odpravi bolečine,….. Fizično telo samo po sebi ne more obstajati, je le nam vidna “manifestacija”, ki se jo moramo naučiti imeti radi in jo sprejeti tudi ko (in če) ni popolna. Zato vas nagovarjam: AKTIVIRAJte se v zavedanju in sprejemanju, da je ta trenutek točno tako, kot mora biti, saj je to odraz vseh naših dosedanjih korakov. Izstrelite se kot raketa:)
Znanstveni svet dokazuje, da gre 30% našega zdravstvenega stanja oz počutja pripisati  pedigreju naših staršev ter vplivu medicine. Preostalih 70% pa zavisi od naše vitalnosti in načinu življenja. Pa se tega res zavedamo?

Želite stopiti iz vaših okvirjev in spoznati, zakaj ima telo ta trenutek kaksen kilogramček več, zakaj ne morete spati, zakaj ste utrujeni, zakaj se težko odločite za gibanje, zakaj včasih noro potrebujete raztezanje, včasih bi radi le dihali in obstajali, a včasih ste sposobni za hud trening moči, zakaj …..? Pridružite se mi na posebnih poletnih spletnih druženjih in vadbi. Več o tem si preberite v rubriki izpostavljamo.

Vedno vam radi postavljamo izzive, takšne in drugačne, saj vemo, da je za telesni in osebnostni razvoj ter rast potrebno, da se pogosto brcnemo iz cone udobja in si postavimo cilje, ki nas bodo naredili boljše, modrejše, močnejše itd. Zato je edino pošteno, da smo tudi mi pripravljeni sprejeti izziv. Tisti, ki nas spremljate dlje časa,  se verjetno spomite, da smo nekaj let nazaj sprejeli izziv, ko smo enega izmed naših vadečih v 5 tednih pomagali pripraviti na njegov prvi tekaški pol maraton.

Odločili smo se, da letos po dolgem času ponovno sprejmemo izziv. Tokrat kar dva. Barbari in Žigu se v izzivu pridružujeta tudi dva kineziologa, Jaka ter Luka, in skupaj bodo izbrali dva posameznika. Vsakega s svojim ciljem. Želimo vam pokazati, da se ob pravem pristopu, motivaciji, podpori in seveda vaši vztrajnosti, odločnosti in srčni želji, v kratkem času nekaj tednov, lahko zgodi ogromna sprememba.

Kdo vse se lahko prijavi na naš #fittizziv, kakšni so pogoji prijave in sodelovanja ter kaj pričakujemo od vas? Vse podrobnosti si preberite TUKAJ.

Državne bone BON21 lahko do 30.6.2022 še vedno koristite tudi pri nas. Vnovčite jih lahko čisto za vse naše storitve:

 • Skupinske, polindividualne in individualne programe v dvorani ali na spletu ter na vseh naših lokacijah (Kranj in Bled)
 • Posvet, testiranja in uvodno uvajalno uro
 • Sprostitvene masaže z zvočnimi vilicami

Ker vas je ogromno, ki se na nas obračate z vprašanji o poletnem urniku in poletnih programih, smo za vas tukaj strnili glavne informacije

 • Naš center bo s svojo lokacijo na Bleiweisovi 30 odprt tekom celega poletja, zato ni razloga, da ne bi pričeli z načrtovano, podprto in kvalitetno vadbo tudi v poletnih mesecih.
 • Na TEM MESTU so zbrani poletni posebni paketi vadb, od letne karte s podaljšano veljavnostjo, kombinirane karte, posebnega paketa individualnih tretmajev z Barbaro Tavčar in podobno.
 • Vedno lahko vašega inštruktorja prosite, da vaš izbran individualni termin, izvedeta na prostem. V tem primeru vas bo povabil na travo pred našim centrom, kjer vas mimoidoči ne bodo motili, vadba pa bo v družbi visokih macesnov prav prijetna. Za vse, ki bi si želeli skupinske vadbe na prostem, pa Barbara odpira termin četrtek 18.30. Vsi zainteresirani se javite na mail barbara@fittplus.si. V primeru zadostnega števila prijav, s terminom pričnemo ŽE TA ČETRTEK, 2.6.2022. Cena vadbe na prostem je enaka vadbam v dvorani.
 • Skoraj s 100% zagotovostjo lahko potrdimo, da vas bomo v kratkem prav tako ponovno lahko povabili na FITT+ SUP treninge, ki se bodo izvajali na Trbojskem jezeru. O tem vas bomo več obvestili v prihodnjih dneh.
 • Od junija do vključno septembra nas lahko obiščete tudi na naši poletni lokaciji na Bledu. V sodelovanju s Hoteli Bled bomo gostovali v kampu v Zaki. Poleg jutranjih Riklijevih ritualov, skupinskih, individualnih treningov, zvočnih terapij ter sup treningov, vas bomo občasno povabili tudi na čudovite mesečne dogodke. Tudi o tem vam povemo še več v prihodnjih dneh.

Trudimo se, da vas sproti obveščamo o vseh novostih. Če spremljate naše socialne medije, facebook ter instagram, jih izveste med prvimi. 🙂

Zakaj spletna druženja? Zato, da boste z nami lahko tudi takrat, ko boste na oddihu:). Barbara je za vas pripravila poletni program, ki:

 • ne bo časovno zahteven,
 • bo, v primeru, da boste vse gibalne in prehranske rituale dali v prakso, odprl vrata globoki spremembi,
 • bo usmerjen v gibalno prakso, a tudi podprt z različnimi “debatami”, ki bodo spremenile vaš pogled na telo,
 • je bolj primeren za ženske in dekleta.

Kot se za poletje spodobi, bo tudi cena programa precej poletna, kar pa je le še en razlog več, da se ne “splača” manjkati:)

Več o programu si preberite TUKAJ, kjer tudi izpolnite obrazec za prijavo.

Zagotovo se strinjamo, da tehnologija vodi naša življenja. V nekaterih primerih nam pomaga, olajša, pospeši in precej poenostavi. A bolj preteč je njen nasprotni pol – pogosto nas namreč tudi precej odtuji od nas samih. V centru se trudimo ozaveščati in tudi skozi prakso pokazati, kako svojo pozornost čim bolj obrniti na TA trenutek in na svoje lastno telo. Različne prakse čuječnosti so v porasti, saj so se tudi z raziskavami pokazale, kot izredno uspešne v boju s stresom. Vsakodnevno moramo posegati po orodjih, ki uravnotežajo na več nivojih. Zato vas želimo vzpodbuditi, da v svoj dan vpeljete navade, ki bodo pomagale ta cilj tudi doseči.

Tisti, ki ste aktivni v naših programih veste, da je zaključni del vadbene enote v vseh polindividualnih in indivdiaulnih tretmajih podprt z zvočno terapijo. Prav tako zvok posebno mesto zaseda tudi pri nekaterih skupinskih programih, ki jih vodi Barbara (zdravje medeničnega dna ter fitt+ harmony programi za hormonsko zdravje).

Tako imenovane BODY SCAN meditacije uvrščamo med čuječe prakse, saj ob izvajanju ne zavzemamo vloge analitika, temveč le opazovalca. Ob povečanem stresu, se dvigne tudi hormon kortizol. Njegovo povišanje se odraža z višanjem krvnega tlaka, sladkorjem v krvi, znižuje imunski sistem in bo povišani prisotnosti predstavlja resnega inhibitorja v procesu hujšanja. Že krajša praksa bo njegovo “bezljanje” umirila.

V želji, da bi bili z našimi vsebinami podprti tudi doma, je Barbara posnela dve kratki čuječi praksi: krajšo dihalno prakso za zmanjšanje stresa ter body scan meditacijo. Pri tem ji je z avtorsko glasbo in post-produkcijo priskočil na “pomoč” glasbenik in slikar Božidar A.Kolerič. Tisti, ki ste že bili v našem studiu boste njegovo ime zagotovo prepoznali v podpisu energetske slike, ki krasi naš prostor, sicer pa vabljeni da obiščete njegovo spletno stran ImagineArtMedia.

Barbara in Božidar vam podarjata krajšo BODY SCAN meditacijo, ki je dovolj kratka, da je popolnoma primerna za jutranjo prakso. Do nje dostopate TUKAJ.

Seveda bomo veseli vaših odzivov in povratnih informacij.

Uživajte ob poslušanju.