Novo leto nov začetek, kajne? Pravijo, da ne bo lahko. Da bo leto mejnikov, osebnih zmag, a tudi izdaj in laži najbližjih. Da bo to leto priložnosti in iskrene ljubezni, a da nas bodo le-te osvobodile. Napovedi je ogromno, pogledov in razlag še več. A bistvo ostaja enako – ostanite zvesti sami sebi.

Čisto srce in odgovornost do samega sebe sta vedno tisti, ki pomagata, da lažje slišimo in sledimo svojemu instinktu ter intuiciji. In če je intuicija sposobnost razumeti ali vedeti nekaj brez zavestnega razmišljanja in analiziranja, se instinkt nanaša na prirojeno težnjo. To je naša naravna sposobnost, naravni odziv in tista prva misel ob določenem trenutku oziroma dogodku. Ne glede na to, kaj nam bo leto prineslo, je pomembno, da spoštujemo vse z drugačno potjo. Obožujem svoje delo, verjamem vanj in v to, da vam je z nami in našim delom lažje premagovati vsakodnevne izzive. A pri tem ostajam ponižna, saj vem, da smo mi le majhen delček veliko večjega mehanizma. Mi smo tisti, ki usmerjamo proces izboljšanja počutja, ga pospešimo, vas učimo. A na koncu je le vaša sposobnost samo-ozdravitve ključ do boljšega počutja, zdravja in optimalne psihofizične forme.

Torej bi bila moja želja za vas, da bi v prihajajočem letu uporabili vse ključe in svojemu fizičnemu, mentalnemu in energijskemu telesu namenili tisto, kar v danem trenutku najbolj potrebuje. In mi vam bomo z največjim veseljem v pomoč in podporo.

V decembru sta Barbara in Žiga v krajšem spletnem dogodku govorila o vzrokih in posledicah neravnovesja. Pomembno je razumeti, da so glavoboli, napihnjenost, srbeča koža, alergije, avtoimune bolezni, degenerativne spremembe in podobno, le simptomi, ki kažejo neravnovesje telesnih sistemov. Na nas pa je, da ta neravnovesja s pomočjo simptomov prepoznamo in nato tudi odpravimo. Tu nas čaka bistveni korak. Ne odpravljajmo simptomov na način, ki odpravi le simptom (na primer glavobol s tableto proti bolečini), temveč se naučimo odpraviti vzrok. Vabimo vas k zanimivemu poslušanju pogovora, s pomočjo katerega boste mogoče na vaše telo in počutje, pogledali drugače. Istočasno pa vas vabimo, da se nam pridružite na 3-mesečnem spletnem programu Pot do zdravja, ki rešuje najpogostejše simptomatike sodobnega človeka.

Vzroki in posledice neravnovesja – pogovor Barbare in Žiga

Pot do zdravja – spletni program (pričetek 12.1.2022)

Tri ženske – vsaka s svojimi življenjskimi preizkušnjami, svojimi izzivi, drugačno naravo dela in različnimi načini preživljenja prostega časa. Poleg tega, da so vse tri že vrsto let naše vadeče, imajo skupen tudi pogled na zdravje. Vabimo k ogledu.

Tisti, ki ste redni obiskovalci naših dvoran, ste Jaka zagotovo že opazili. Jaka se je naši ekipi pridružil v mesecu novembru. Po profesiji diplomirani kineziolog, zase sicer pravi, da je ljubitelj zdravega ter aktivnega življenjskega sloga s poslanstvom širiti to zavedanje med ljudi. S takim slogom se loteva predvsem post rehabilitacije vaših poškodb gibalnega aparata (hrbtenica in okončine) z namenom, da je vaše telo čim preje v takšnem stanju, v kakršnem je bilo pred poškodbo ali celo v boljšem. Vabimo vas, da si po začetni uvajalni uri z Barbaro in Žigo, v nadaljevanju rezervirate individualni ali polindividualni termin pri Jaku. Njegove izkušnje so dragocene in tako iz področja preventive, kot odprave bolečin v gibalih ter rehabilitacije kroničnih bolnikov. Nenazadnje, pa se je pravi užitek Jaku prepustiti tudi na sproščujoči masaži ali refleksoterapiji stopal in dlani, v zaključnem delu vadbe.

Vse informacije in prijave na barbara@fittplus.si ali 040 784 131.

Praznični dnevi so za nami, zato je čas, da okrepimo naše telo in mu privoščimo malo razvajanja z živili, ki nas bodo napolnila z vitamini in minerali. Rdeča pesa spodbuja delovanje jeter in ledvic ter čisti kri. Korenje očiščuje in zdravi vse telo. Ingver pa spodbuja delovanje krvnega obtoka in krepi imunsko sposobnost organizma. Največ, kar lahko že zjutraj naredimo za svoje telo, je, da si pripravimo napitek kar iz vseh treh “superživil”.
Pripravite si:
2 gomolja rdeče pese
4 korenčke
2 grenivki
2 jabolki
1 košček svežega ingverja

Sadje in zelenjavo temeljito operemo. Korenček po potrebi ostrgamo. Grenivko olupimo in razdelimo na večje kose. Jabolko in rdečo peso po potrebi olupimo in razrežemo na četrtine ali na poljubno velike kose.
Vse sadje in zelenjavo sočimo v sokovniku. Iztisnjen sok dobro premešamo, natočimo v kozarce in takoj postrežemo.

Uživajte v okusih:)