[Če te branje uvodnika ne mika, ga lahko poslušaš tudi med svojim sprehodom ali vožnjo v avtu – ta povezava te vodi do Barbarinega you tuba, kjer je uvodnik objavljen v avdio formatu]

Vstopili smo v zadnji mesec leta – mesec, ki vabi k pregledu leta, ki se zaključuje, in načrtovanju tega pred nami. Si tudi ti med tistimi, ki leto radi zaključijo s kakšno prednovoletno obljubo? Številni decemberski prazniki, obdarovanja in različna druženja nas včasih tako potegnejo v vrtinec načrtovanja, da marsikatero obljubo izrečemo prehitro. Da smo obljubo sprejeli brez jasnega vpogleda v to, kaj prinaša, hitro pokaže januar in “stik z realnostjo”. Motivacija je vedno manjša, vse dokler z žalostjo ne ugotoviš, da ti ni uspelo.

Takrat potegneš iz rokava še zadnjega jokerja in si za tolažbo rečeš: “Upam, da mi prihodnjič uspe.” “Upanje umre zadnje” “Nimam dovolj časa za izpolnitev cilja in želje, upam, da bo prišel moj čas”…….

Ne obsojam te. Tudi jaz sem vrsto let delovala na tak način. Zato te s tokratnim uvodnikom želim vzpodbuditi, da storiš drugače. Ob zaključku lanskega leta, sem skupaj z vključenimi v moj spletni program naredila vizualni plan mojega leta. Tak načrt lahko narediš za kakršenkoli tvoj cilj, ki ga želiš doseči. Jaz sem naredila za vsa področja mojega življenja svojega in tukaj je “plan” v zvezi z mojim telesom. Poimenovala sem ga MOJE POPOLNO TELO.

Veš, pri načrtovanju običajno ob novoletni vzhičenosti spregledaš najbolj pomemben korak – ne oceniš svojega stanja v tem trenutku, kar potem, ko je potrebno pristopiti k realizaciji, plan hitro preseže tvoja pričakovanja.  Točno sem vedela, kakšno je bilo moje telo v tistem trenutku ter kako slabo sem se v njem počutila. Višek kilogramov, napihnjenost, vedno slabši vid, nezadovoljstvo je sevalo na vsa področja mojega življenja in v vse odnose. To je bila zame le potrditev, kako prepleteno je naše življenje.  Če sem malo ezoterična – Življenje ne loči tebe na različne vloge – vlogo mamice, prijateljice, poslovnice,…. Vsa ta področja so prepletena in soodvisna… In če govorim o gibanju ter o holističnih pristopih h gibanju se je potrebno zavedati, da je kretnja tisto orodje, ki lahko tvoje telo uravnoteža na vseh področjih.

Most med besedami (tvojo željo) in dejanji (tvojo izpolnitvijo) ni UPANJE. Nasprotno! Upanje te postavlja v pasivnost, le v pričakovanje, da se bo zgodilo brez tvoje vpletenosti. Upam, da mi uspe doseči cilj! Upanje je sanjarjenje. Torej, če ne želiš ostati le pri sanjarjenju, moraš svoje želje KONKRETIZIRATI in potem vsakodnevno z izbirami to potrjevati.

To bo tudi prvi korak v mojem 3-mesečnem programu VITALNA DOLGOŽIVOST, ki 100% zagotavlja uspeh in prinaša tvojo zadovoljstvo, lepši izgled, tvoj sijaj in odpira vrata zdravju ter odličnemu počutju. Novoletna obljuba v tem primeru še nikoli ni bila lažja:). Uživaj v zadnjem mesecu leta in vsak dan nekaj dragocene pozornosti nameni sebi. 🙂

Še vedno iščeš primerno darilo za svoje najbližje? Želiš podariti nekaj, kar bo koristno in uporabno celo leto? Razmišljaš o nečem,  kar bo pomagalo izboljšati počutje, po vrhu vsega pa bo tudi cenovno povsem dostopno?

Ustvarili smo tri različne paketke, ki so izraz pozornosti, zahvale in naklonjenosti. Z njimi zagotovo pokažeš, da ti je dobro počutje osebe, ki jo obdaruješ, zelo pomembno. Darilo je zapakirano v bombažni “vrečkici” na katero je odtisnjena QR koda z namenskim ritualom (vsak paketek ima svojo), v njej pa je še dodaten pripomoček, ki je potreben pri samem ritualu.

Paket “brez bolečin in napetosti” vsebuje QR kodo s posebnim ritualom za zmanjšanje mišične napetosti in bolečin ter tršo masažno žogico.

Paket “za boljši spanec“vključuje QR kodo s čuječo meditacijo za boljši spanec ter pomirjajočo naravno sivko. Paketek s sivko odložite v spalnico ali pa kar pod vzglavnik in dovolite, da vas vonj ter meditacija odneseta v revitalizirajoči spanec.

“Ritual za poživitev” je namenjen vsem, ki se zavedate pomembnosti negovanja stopal. Vanj smo vključili kopalno sol s sivko ter posneli poživitveni kneip ritual za stopala, do katerega dostopaš preko QR kode.

Vsak paket je ovrednoten z 12,90EUR. 

Nakup večih paketov je še ugodnejši: 

 • 3 poljubni paketi = 34,50 EUR (11,50/kos)
 • 5 poljubnih paketov = 54,90 EUR (10,98/kos)
 • 10 poljubnih paketov = 89,90 EUR (8,99/kos)

Paketke bo možno kupiti od 15.12.2023 dalje, lahko pa že sedaj rezerviraš svoje(ga) na barbara@fittplus.si ali svojo željo izraziš enemu od inštruktorjev. 

V primeru, da si še vedno bolj za “klasično” obdarovanje, pa smo zate pripravili tudi storitvene in vrednostne darilne bone, ki jih lahko prevzameš v našem studiu, wellness centru ali pa naročiš v obliki e-darilnega bona na info@fittplus.si

VITALNA DOLGOŽIVOST [in nadzor telesne teže]

Tvoja trenutna telesna drža,  počutje, razmišljanje, celo vse tvoje trenutne degeneracije, vnetna stanja, bolezni,  bolečine,… vsi simptomi so nič drugega, kot posledica seštevka tvojih navad, vzorcev, “napak”. Naj te pri branju celotnega prispevka vodi misel “če ničesar ne spremeniš, se nič ne bo spremenilo” ter v primeru trenutnega nezadovoljstva s svojim počutjem ali/in izgledom izberi program VITALNA DOLGOŽIVOST [in nadzor telesne teže]. S programom začnemo januarja 2024. Preberi več.

Zimske dni so s svojimi hladnejšimi temperaturami prava priložnost, da se ogreješ v FITT wellness oazi in privoščiš kakšno izmed masaž v naši ponudbi. Navdušeni smo, ker ste naše priporočilo po združitvi infrardečega savnanja z masažo, kjer uporabljamo topla olja sprejeli in tovrstno kombinacijo radi koristite.

Uporaba infrardeče savne pred masažo s toplim oljem ponudi celostno in prijetno doživetje, ki koristi telesu in umu. Zato smo se odločili, da nekaj koristi omenimo tudi tukaj:

 • IR savna pomaga pri sprostitvi in zmanjšanju stresa tudi tako, da sprošča endorfine. Slednji veljajo za naravno zdravilo proti bolečinam. Ogrela bo tvoje telo od znotraj navzven in delovala protivnetno. S svojim delovanjem bodo predhodno ogrete mišice in sklepi bolj prožni in dovzetni za masažo, kar bo le še povečalo njeno učinkovitost.
 • Že en cikel IR savnanja (10-15 minut) izboljša krvni obtok in dovajanje kisika v tkiva, kar pomaga pri hitrejšem celjenju in boljšem razstrupljanju. Masaža bo še dodatno stimulirala limfni sistem, zaradi česar bo telo sposobno bolj učinkovitega izločanja odpadnih snovi iz telesa.
 • IR savnanje bo zaradi segrevanja odprlo kožne pore, toplo olje, ki ga uporabljamo pri masaži pa bo tako še lažje prodrlo v globja tkiva in jih sprostilo ter nahranilo.

Priporočamo in vabimo, da učinke “toplote na kvadrat” preizkusiš na svoji lastni koži in se pred delno ali celo masažo telesa poslužiš enega cikla IR savnanja. Naš FITT+ WELLNESS je odprt med četrtkom in nedeljo, tako obisk v savni kot masažne storitve pa je potrebno predhodno rezervirati na info@fittplus.si ali 040 784 131.

Na zadnji FITTovi nedelji smo govorili o metaboličnem stanju ketoze in načinih, ki to stanje aktivirajo. Ni šlo brez razvajanja brbončic, izkazalo pa se je, da ste bili navdušeni nad Barbarinimi rafaelovimi kroglicami.

Razkrivamo ti recept za odlične kroglice, ki v večini vsebujejo kvaliteten vir maščob. Velja pa pripomniti, da jih ni dobro pojesti preveč:)

SESTAVINE:

 • 125ml sladke smetane
 • 125g masla
 • 25ml MCT olja
 • 100g grobe kokosove moke (ali pa naribanega kokosa)
 • 20g mlete mandljeve moke
 • 1 velika žlica eritritola (lahko tudi drugega sladila z glikemičnim indeksom 0)
 • 1 velika žlica kokosovega olja
 • naravna aroma vanilije

POLNILO: praženi lešniki

V kozici segreješ (ne zavreš) sladko smetano in v njej stopiš maslo, dodaš sladilo, kokosovo olje, MCT olje in naravno aromo vanilije. Celotno vsebino premešaš in vliješ v zmes mandljeve ter kokosove moke. Vse skupaj premešaš in pustiš na hladnem približno 30 minut. Nato oblikuješ v poljubno velike kroglice. V sredino vsake kroglice vstaviš po en lešnik ter povaljaš v grobi kokosovi moki.

Pa dober tek!