Leto se počasi bliža koncu in pogosto to obdobje izkoristimo za “bilanco”. Naše leto je bilo pestro in je med drugim postreglo tudi z mnogimi novitetami. Zaživeli smo na novi lokaciji, stopili na popolnoma samostojno pot in v naše programe vključili tudi druge komplementarne metode, ki so se izkazale za izredno učinkovite. Predvsem pa smo se usmerili v ozaveščanje in iskanje ustreznih rešitev različnih stanj in tegob, s katerimi ste se srečevali vi, dragi naši sledilci in vadeči. Na you tube kanalu smo objavili preko 5o različnih vsebin, povabili smo vas v brezplačno zaprto facebookovo skupino, kjer se zakladnica idej in informacij počasi povečuje, tako kot tudi število sledilcev. Pridružite se nam.

Seveda se oziramo tudi v leto, ki sledi. Osredotočeni, da vam ponudimo rešitve za dolgoročno izboljšanje zdravja. Zato bi vas na tem mestu želela vzpodbuditi, da se ta trenutek umirite, osredotočite na svoje telo in poskusite oceniti svoje počutje in  zdravje. Kako se počutite v svojem telesu. Čutite kakšno napetost, zakrčenost, hlad ali pa čutite pretočnost, toploto, lahkotnost ? Kakšno pot boste izbrali je precej odvisno od tega, kako iskreno si boste odgovorili na vprašanje o počutju. Ne zanemarite občutka in prisotnosti napetosti. Vsaka napetost je refleksna reakcija obrambe. Vsak dan se branimo, nekdo od nas manj, drugi zopet več. Nekdo se brani pred samim sabo, drugi pred starši, tretji zopet pred znanci, partnerjem, sodelavcem,… ter na ta način kreiramo vzorce razmišljanja (da bi se najrajši skrili in branili). Vsak dogodek ali novica lahko potem izzove to refleksno reakcijo obrambe, posledično pa se to direktno odraža na dihanju, telesni drži in organih. Ne pozabite! Ne dihajo le vaša pljuča, diha celo telo. Ko smo psihično (čustveno in mentalno) obremenjeni in nestabilni, se naša tkiva zakrčijo in stisnejo. Globoka tkiva, vključujoč tudi organe, se lahko zakrčijo do te mere, da se njihova cirkulacija znatno zmanjša. Če bi imeli dobro razvito interospekcijo (poglejte si video tukaj), bi v takšnih primerih pogosto začutili, da je naša notranjost popolnoma hladna, ledena, trda.

Pravilno dihanje je eno izmed najmočnejših orodij pred boleznimi. In ko dihanje, vašo mentalno usmerjenost in gibanje združite dobite neprecenljivo orodje, ki “topi” vaše zamrznjene organe in tkiva, zmanjšuje bolečino in odpravi vse tiste simptome, nad katerimi ste do sedaj že obupali. Naj bo vaša najbolj pomembna želja za prihajajoče leto dobro počutje, nič bolečin ter notranje ravnovesje. Takoj v začetku novega leta pričnemo z odličnim 3-mesečnim spletnim programom POT DO ZDRAVJA, ki ga bova vodila skupaj z Žigom M. Oba se ga zelo veseliva, saj sva v njem združila rešitve za najpogostejše težave in stanja, s katerimi se srečujemo vsi. Na zdravje boste po tem programu pogledali iz popolnoma novega zornega kota. To je najino darilo za vaš odličen začetek leta. 🙂

V mesecu decembru želimo poudariti tudi noto dobrodelnosti. Ker gibanje nam predstalja način življenja, smo seveda oboje združili. Zato smo se odločili, da po dvoletnem premoru ponovno prevzamemo pomembno nalogo in v organizaciji Rotary kluba Kranj peljemo skupino otrok iz socialno šibkih družin na brezskrbne morske počitnice. 

V soboto, 11.12.2021 v ta namen organiziramo 12-urni spletni gibalni maraton. Pridružite se nam! Odlično se bomo imeli. V ceni 12,00 EUR prejmete dostop do celodnevnega dogodka, ki bo postregel z 12 raznovrstnimi treningi. Zagotovo bo vsak  izmed vas v naboru treningov našel tiste, ki mu najbolj ustrezajo, saj smo mislili tako na začetnike in tiste z nič izkušenj, dobro pripravljene rekreativce in tiste, ki se soočate z bolečinami ali pa si želite dodatne sprostitve. In kaj je najlepše? Posnetek boste imeli na razpolago še ves teden, 5.00 EUR od vsakega vstopnice pa gre direktno v projekt “Peljimo otroke na morje”. Dogodek bo potekal v za to namenjeni facebookovi skupini (kjer bo omogočena tudi komunikacija z nami) ter na posebnem zaprtem you tube linku.

Veselimo se skupnega decemberskega druženja. Naj nas veselje do gibanja, otroškega nasmeha in veselja združijo.

P.S. Ker je dogodek namenjen vsem, vas vabimo, da novičko o dobrodelnem dogodku podelite tudi z vašimi prijateljli. TUKAJ VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVNICA.

Smo sestankovali z vsemi dobrimi možmi in se odločili, da vas v mesecu decembru razveselimo z dodatnimi ugodnostmi, posebnimi srečanji in popusti. Izberite med našo decembersko ponudbo:

  • Pri nakupu darilnega bona za poljubno vrednost ali storitev, vam bomo ob nakupu naslednje mesečne karte za skupinski in polindividualni program priznali 5,00 EUR popusta, pri nakupu individualne karte pa 10,00 EUR.
  • Ne pozabite, da nagrajujemo tudi vaša priporočila. Vam je spletni program Pot do zdravja všeč? Za 5 vaših zlatih priporočil vas nagradimo z brezplačno mesečno karto v dvorani ali spletu

Zaprta facebookova skupnost FITT+ skupnost za bolj zdrav vsakdan je lepo zaživela, zato se na tem mestu zahvaljujemo vsem, ki nas v skupini spremljate ter k pridružitvi vabimo tudi vse ostale.

V mesecu decembru Barbara organizira 3 posebna srečanja, ki bodo tokrat bolj usmerjena v sproščanje in prakticiranje čuječnosti. Pridružite se Barbari na treh krajših srečanjih, ki bodo organizirana ob torkih ob 20.00 uri in sicer:

  • 7.12.2021 ob 20.00 uri obvladovanje in lajšanje bolečin
  • 14.12.2021 ob 20.00 uri za dober spanec
  • 21.12.2021 ob 20.00 uri čuječi občutki, telo in gibanje

V primeru, da še niste prijavljeni v facebookovi skupini, svojo brezplačno prijavo uredite TUKAJ. 

PIŠKOTI S PISTACIJO IN KOŠČKI ČOKOLADE

85 g zmehčanega masla

170 g kokosovega sladkorja

1 jajce

0,5 žličke pecilnega praška

150 g pirine moke

15 g kakava v prahu

80 g čokoladnih kapljic

50 g izluščenih pistacijinih jedrc

 

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo moko in jo zmešamo s pecilnim praškom in kakavom v prahu.

Maslo in sladkor v skledi z električnim mešalnikom kremasto umešamo. Dodamo jajce in vse skupaj dobro premešamo. V skledo z jajčno mešanico vsujemo zmes moke pecilnega praška in kakava ter polovico čokoladnih kapljic in oluščenih pistacij. Vse skupaj s kuhalnico dobro premešamo, da dobimo enotno testo.

Na oba pekača z žlico položimo kupčke testa. Naredimo približno 18 kupčkov. Kupčke s hrbtno stranjo žlice rahlo potlačimo in okrasimo s preostalimi čokoladnimi kapljicami ter pistacijami. Piškote pečemo v ogreti pečici na srednji višini približno 12 minut.

Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih preložimo na kovinsko rešetko. Pustimo, da se ohladijo.

Dober tek.