Mesec marec je prvi v nizu “pomladnih” mesecev. Takoj, ko bodo temperature še malo višje, ko bo sonce še malo pridobilo na moči, bo narava začela brsteti. Kaj pa ti? Kakšna pa bo tvoja izbira? Če je bilo tvoje gibanje v zimskih mesecih neusklajeno s tvojimi potrebami (bodisi ga je bilo premalo ali pa je bilo napačno), če so tvoje spalne navade še vedno neurejene, imaš še vedno kup izgovorov za spodrsljaje v svoji prehrani,…potem te čaka mesec utrujenosti. Padca energije in volje. Vse skupaj se zna z naslednjim mesecem le še potencirati.

Na tej točki imaš dve možnosti. Dve izbiri.

  • Lahko na trenutno situacijo pogledaš obsojajoče, najdeš 1001 izgovor za tvoje počutje in stanje, si preprosto rečeš: “Ah, saj je normalno, da se v tem delu leta počutim utrujen, malo izčrpan in brez volje. Pač, pomlad.” Naj ti povem, da nič od tega ne drži. Če je tvoje telo usklajeno z naravnimi cikli, potem so to nihanja, ki niso normalna. To je pravzaprav obdobje leta, ko bi morala biti tvoja kreativnost in vitalnost na vrhuncu. Vsak izmed nas se kdaj znajde v takšnem vrtincu, ni pa dobro, da to postane način razmišljanja, delovanja, življenja.
  • Druga možnost je, da se postaviš v vlogo opazovalca in zavestno preklopiš v vlogo vodje pri vse situacijah, ki vodijo v slabo počutje in upor. Ne pričakuj, da se bo tvoje življenje spremenilo, če ti te spremembe ne dovoliš v sebi.

Se sprašuješ, kakšno vlogo ima pri tem gibanje? Verjameš ali ne, se vsaka sprememba odraža v tvojem energijskem polju. Če želiš spremembo (na katerem koli področju) se moraš v njeno smer aktivirati. Torej moraš spremeniti svoje energijsko polje. Fizična aktivnost telesa ne bo le pognala krvi po telesu in dvignila srčni utrip. Prav tako bo dvignila nivo tvoje energije in te podprla pri tem, da vidiš več ustreznih rešitev. Lenobno, zaspano, utrujeno telo ne vidi rešitve, zato pogumno stopi v smer aktivacije fizičnega telesa do te mere, da se slednje prepoti. VSAK DAN! Mi ti v mesecu marcu in aprilu za to ponujamo ogromno možnosti. Od standardnih, že utečenih in tebi dobro poznanih programov, pričenjamo tudi s tekaškim programom, še vedno te vabimo na potenje v wellness. In če je tvoje telo v tem trenutku v tako velikem uporu in/ali bolečini, ti predlagam posvet z menoj ali našim kineziologom Jako Blatnikom.

 

Zate ali za vaju smo pripravili čudovit wellness dogodek, na katerem bo tvoje sproščanje ob poslušanju glasbe v živo, še toliko boljše. Izkoristi pozitivne učinke turške, finske ter infra rdeče savne ter istočasno nahrani svojo dušo. Več o dogodku preberi tukaj. 

 

Jaka Blatnik je del naše ekipe že eno leto. Kot diplomirani kineziolog (ta trenutek absolvent magisterskega študija kinezioterapije) ima tudi globok vpogled v proces rehabilitacije po poškodbah. Zate te vabimo, da se v primeru poškodb, operacij in drugih restrikcij mišično-sklepnega sistema, dogovoriš za posvet in terapijo z njim. Več si lahko prebereš tukaj, na isti strani se lahko tudi dogovoriš za posvet z njim. V kontaktnem obrazcu spodaj izberi “posvet s kineziologom”.

 

Tudi letošnjo pomlad te vabimo na poseben tekaški program. Dvomesečni program (pričetek z uvodno delavnico 1.4.2023) je oblikovan tako, da vadbo lahko obiskuješ enkrat ali pa dvakrat tedensko. Podroben opis našega tekaškega programa, v katerem prejmeš tudi podrobno analizi, korekutrne vaje ter domači trening, ti je na voljo tukaj.

 

 

Še vedno je aktualen razpis za dodatnega inštruktorja, ki bo obogatil obstoječo ekipo. Če imaš strokovno izobrazbo kineziološke smeri ali pa usposobljenost iz področja športa in rekreacije (lahko si tudi študent-ka) in ustrezaš omenjenim kriterijem – potem ne oklevaj in se nam oglasi. Podrobnosti so navedene tukaj. 

P.S.Deli ta razpis med svoje prijatelje, znance, sodelavce. Mogoče prav nekdo izmed njih pozna osebo, ki bo prava za nas:)

Počasi prihaja pomladni čas, ko nas tudi naravni cikli vabijo k nežnemu razstrupljanju. Tudi v naši spletni šoli FITT VIVA se v mesecu marcu in aprilu posvečamo naravnemu razstrupljanju in procesom hujšanja. Modrosti naših babic še vedno veljajo za učinkovite tudi pri osebah, ki imajo iz področja prehrane in zdravega načina življenja ogromno znanja in izkušenj.

Mnogi med njimi priporočajo jutranji napitek, ki bo alkaliziral in nežno razstrupil telo in notranje organe. Z napitkom iz jabolčnega kisa in vode, se bodo očistile jetra, pomladila koža, uredila prebava. Prav tako se bo okrepil imunski sistem, lažje “stopil” celulit ter opravila vnetja in kandida. Če mogoče trpiš za alergijami, pomaga tudi pri tem.

Kako pripraviš napitek?

Zmešaj 3 dcl mlačne vode in 1-2 čajni žlički domačega ali bio jabolčnega kisa. Če je kis zelo močan, potem količino slednjega zmanjšaj. Prav je, da čutiš okus po kislem, a ne sme biti prekislo.

Zjutraj si na tešče počasi privošči ta super napitek in občuti spremembe v telesu. Še pomoč, če te slučajno po tem napitku boli trebuh – kot tretjo sestavino v tem primeru doaj ščepec himalajske soli