Vedno sem si želela na enem mestu ponuditi vsebine, ki bodo koristne za zdravje in počutje posameznika in pri tem ne pozabiti na osebno noto. Potrebujemo stik, razumevanje, podporo in motivacijo. Pa četudi le v obliki spletnih srečanj, zato se bo večina prispevkov odvijalo v živo in prav zato bom še posebno pozornost vsak mesec namenila dogodku postavljanja vaših vprašanj in mojih odgovorov.

Vedno sem sanjala, da bom ustvarila program, ki se časovno ne bo iztekel oziroma bo trajal toliko časa, kolikor  bo izkazana potreba po njem. In sedaj smo že v drugem letu programa. 🙂 Verjamem, da bodo vsebine, ustvarjene tukaj zate koristne in te bodo podpirale v vsakodnevnem življenju. In če se v spletni učilnici pojavi tema ali prispevek, ki te ne zanima toliko – takrat le pomisli komu od tvojih prijateljev ali družinskih članov bi nasveti koristili. Predaj mu jih. Znanje in izkušnje je potrebno deliti. Zato sem vesela, da bom v prihajajočem letu tvoja sošolka:). Četudi sem tista, ki je ustvarila ta program sem prepričana, da bom z njim rastla tudi jaz. Vabim te, da si ogledaš bolj podroben opis tem, ki te bodo vsak mesec sproti čakale v spletni učilnici.

 

Skrajni čas je, da se TA trenutek sprejmemo točno takšne kot smo, z vsemi napakicami in pomanjkljivostmi, ter se od tu dalje vsak dan sproti odločimo svoje telo ljubiti in svoje misli naučiti, kako se ne sovražiti in zaničevati. To je bila glavna moja misel pri sestavi programa, kjer bomo o povsem vsakdanjih težavah, s katerimi se soočamo vsi, ki sedimo, smo pod stresom, ne znamo utišati misli, imamo kakšen kilogramček preveč ali premalo, govorili povsem odkrito. Dotaknila se bom bolečine, oblikovanja telesa, razstrupljanja, vnetnih procesov, celulita, utrujenosti, viška energije, hormonov, …. pa tudi različnih aspetkov našega bitja in njihove povezanosti – fizičnega, čustvenega, mentalnega in energijskega telesa. In prav zato menim, da je to program, ki bo doprinesel čisto vsakemu.” 
Barbara Tavčar, tvoja ustvarjalka programa FITT+VIVA

V prvem letu smo se z nekaterimi temami dotaknili “začetkov”. Če imaš o delovanju telesa že nekaj znanja, se mogoče z gibanjem ukvarjaš profesionalno, potem mogoče kakšna informacija zate ne bo čisto nova. A včasih se ravno tu lahko zgodita preobrat in tvoj lastni napredek in razvoj. Dobro se je vrniti k osnovam, jih slišati iz drugega zornega kota in nanje pogledati, kot da jih slišiš prvič. Zato v ta program ne vabim le tebe, ki nimaš nobenih izkušenj ter predznanj, temveč tudi tebe, ki ti je delovanje telesa dobro poznano. Če se programu priključuješ v letošnjem letu, torej drugi sezoni, potem se vrni tudi k prvim objavam, ki te bodo ozavestile v samih temeljih.

Nekatere teme v letošnjem letu poglabljamo, nekatere ponavljamo, seveda pa dodajamo tudi nove. Oglej si bolj podroben program za šolsko leto 2023/24.

DIH IN KRETNJA, OKTOBER 2023

Dih je še kako pomemben dejavnik našega počutja in ravnovesja. Njegov največji sovražnik so sedenje, kronični stres, prehrana, premalo gibanja in še vrsto drugih, o katerih bomo govorili prvi mesec našega druženja. Kateri so načini, ki te pripeljejo do lahkotnega dihanja, je globok vdih tekom aktivnosti res pomemben ali ne? Kako moramo dihati ter kakšne so posledice dihanja skozi usta? S to temo smo odprli prvo šolsko leto, zato te v tem šolskem letu čakata dva gibalna prispevka, ki bosta tvojo povezanost med gibanjem in dihanjem postavila na višji nivo.

Poglejmo na dihanje kot orodje, s katerim izločimo proste radikale ter zakaj radi rečemo, da “tam, kjer je kisik, je tudi regeneracija”.

MATRICA TELESA, NOVEMBER 2023

Mesec november bo prinesel priložnost drugačnega pogleda na telo. V lanskem letu je bila ravno to tema, ki vas je v celotnem letu najbolj navdušila. Prav zato jo na razpored uvrščamo tudi letos. Matrica telesa nam bo razkrila prepletenost in soodvisnost fizičnega, čustvenega, mentalnega in energijskega telesa. Da jo bomo lažje razumeli bom na uvodnem teoretičnem prispevku tega meseca spregovorila o povezanosti energijskih centrov, žlez in organov. Če si med tistimi, ki ogromno presedi, pozabi pojesti obrok, ves čas razmišlja, vleče popek proti hrbtenici le za to, da lepše izgleda♥, potem je tema tega meseca zate zelo pomembna.

V novembru naju čakajo 4 sredina srečanja v živo (1.11.2023 počivamo), poglobljen teoretični prispevek z napotki za dodatno delo ter prispevek, kjer odgovarjam na tvoja vprašanja.

MEDENIČNO ZDRAVJE, DECEMBER 2023

Tema meseca decembra presega vprašanje “ali je moje medenično dno prešibko ali premočno”. Medenično zdravje je pogosto povezano s počutjem celotnega telesa, njegovo porušeno ravnovesje pa vzrok številnim vnetnim procesom (npr. v črevesju) v telesu, zmanjšanemu dotoku krvi, slabši regeneraciji tkiva in še kaj. Po principu vzročno-posledične verige, pa se težave v medeničnem področju lahko manifestirajo in kot bolečine drugih mišično-sklepnih površin. Ene izmed najbolj pogostih so bolečine v križu, vratu, kolkih, nemalokrat videne pa so bile tudi težave s prvim podpornim stebrom – stopali z gležnji.

4 vadbeni prispevki bodo okronali še kako pomemben teoretični prispevek, saj je brez razumevanja delovanja telesnih mehanizmov težko doseči željeno spremembo in rezultat. Prepričana sem, da bo tudi tokratni prispevek vprašanj in odgovorov zelo zanimiv.

TRENING PO FASCIALNIH LINIJAH, JANUAR 2024

Fascija je gosto tkivo, ki obdaja in povezuje mišice, kosti, živce, krvne žile in organe v našem telesu, s čimer jim daje podporo in zaščito. Predstavlja celovit sistem, ki prežema celo tvoje telo od glave do pete v različnih linijah, ki jih bomo skupaj spoznavali v mesecu januarju. V tem mesecu zagotovo spoznaš, da je pogosto mesto bolečine le mesto, kjer se izrazi simptom, medtem ko se pravi vzrok skriva nekje drugje.

V januarju se poleg teoretičnega prispevka, srečanja z vprašanji in odgovori, na gibalnem prispevku druživa kar 5-krat.

OBVLADAJ STRES – POSKRBI ZA VAGUS, FEBRUAR 2024

V prvem letu šole smo govorili o temeljih stresa. O fazah stresnega odziva ter o tehnikah, ki pomagajo stres obvladovati. Tokrat bomo šli v teoriji in praksi malo globje in se celoten mesec posvečali zdravju živca, ki velja za glavni obrambni steber parasimpatičnega živčevja – živec Vagus. Kako ga razbremeniti, sprostiti, tonizirati? Na kaj vse vpliva in s čim vse je povezan? Tema, ki ti bo še posebno zanimiva, če se vrtiš v začaranem krogu vnetij, utrujenosti in organske simptomatike.

V februarju se druživa na štirih gibalnih prispevkih, dodatno znanje in pomoč ti bo dano s teoretičnim prispevkom in dodatnimi napotki. Na vsa vprašanja, ki te zanimajo pa ti odgovorim v posebnem namenskem prispevku.

MOŽGANSKE FREKVENCE IN ZDRAVJE TELESA, MAREC 2024

Kakšne vrste možganskih valov poznamo in kako različne frekvence lahko pomagajo izboljšati tvoje zdravje in počutje? Kakšna je naloga posameznega stanja možganskega valovanja (beta, alfa, theta, delta in gamma, ter kako jih uporabiti v prid svojemu zdravju? Kakšna je naloga gibanja pri tem?

Na vsa ta vprašanja smo v teoriji in praksi iskali ter našli odgovore v prvem šolskem letu. V tokratnem tematiko poglabljamo in odkrivamo, kakšna je vloga pri uravnotežanju telesa lastnega glasu. Uporabi svoje znanje za hitrejši preklop v umirjanje, budnost, pozornost in koncentracijo in komuniciraj s svojimi možgani na način, da bo tvoje telo bolj zdravo in kontrola nad življenjem izpiljena.

VPLIV OBRAZA NA TELO, APRIL 2024

Tvoj obraz je neverjeten zemljevid, na katerem se izriše tvoje trenutno počutje, stanje tvoje energije in vseh tvojih organov. Preko fascialnih linij je povezan tudi z drugimi deli telesa. Veš, da preveč tonizirana mišica žvekalka vpliva na tvoje medenično dno? Da povešeni ustni kotički lahko kažejo na prolaps notranjih organov?

Kljub temu, da je tema meseca vezana na obraz, pričakuj treninge za celotno telo, ki pa bodo ciljno vplivali na tvoj obraz. Z različnimi lepotnimi rituali se naučiš povečati tvoj magnetizem in revitalizirati. Ne le obraz, temveč tudi tvojo notranjost. Spoznaš tudi super ritual v vodi:)

Tudi v tem mesecu se srečava v živo petkrat – 4x na gibalnem prispevku ter enkrat v prispevku z vprašanji in odgovori. V začetku meseca pa te čaka teoretični prispevek.

MASTERCLASS “POPOLNA PREOBRAZBA”, MAJ-JULIJ 2024

O telo naše, ki skrbiš za nas vsak dan. Povej mi, kaj naj jem, kaj naj pijem, čemu naj se izogibam. Naj štejem kalorije, za katero dieto naj se odločim, kako naj se negujem in kako naj razmišljam, da bo moje telo lepih mer in zavidljive oblike?♥ In predvsem zdravo. Brez vnetij. Sijoče. Dobesedno prenovljeno.

To šolsko leto prinaša posebnost. Temo, ki ti bo spremenila tvoj pogled na življenje in tvoje telo. V tem masterclassu delim s tabo vse,kar vem o prehranjevanju, ki bo v telesu povzročilo preklop metaboličnega stanja v ketozo (stanje organizma, kjer telo pospešeno “kuri” odvečne maščobe), postu in avtofagiji ter sončni svetlobi, kot viru energije za življenje in zdravljenje.

Vse, kar bom s teboj delila v tem masterclassu, uporabljam in živim tudi sama. Moj trenutni rezultat? Izguba 12 kilogramov, boljša koncentracija, izboljšan vid ter bolj odprt odnos do življenja.

Kar 14 tednov druženja, gibalnih srečanj, večih teoretičnih prispevkov in moje celovite podpore in vodenja do tvoje popolne preobrazbe.

CELULIT, AVGUST 2024

Celulit je večna tema, ko pogovor nanese na lepoto. Pa ne bi smelo biti tako. V prvi vrsti to namreč ni lepotna težava, temveč zdravstvena. Tukaj bom prvič javno spregovorila tudi o svoji izkušnji s celulitom, v katerem obdobju mojega življenja je celulit “spregovoril” z menoj zelo glasno, česa me je ta situacija učila in kako sem se lotila njenega reševanja. To je tema, ki je povezana čisto z vsakim našim mesecem, čeprav se na prvi pogled zdi, da je njena povezanost najmočnejša s temo popolne preobrazbe.

V tem mesecu se ogromno naučiš o sprejemanju točke svojega življenja, o padcih in vzponih, o napačnih prioritetah in seveda, kar zagotovo najbolj pričakuješ, o konkretnih korakih za odpravljanje celulita. Da se:)

Srečava se na 4 gibalnih prispevkih, dogodku z vprašanji in odgovori, teoretična tema na začetku meseca pa bo postavila temelje razumevanja nastanka in odpravljanja celulita.

OBRAVNAVA BRAZGOTIN, SEPTEMBER 2024

Ob brazgotini redko pomisliš, da ima kakršenkoli vpliv na tvoje telo. Ko se tkivo po poškodbi zabrazgotini in zaceli, nanjo ne misliš več. In zato mogoče ne pomisliš, da na bolečino v križu mogoče lahko vpliva brazgotina na trebuhu. Zabrazgotinjenje je popolnoma naraven proces celjenja, vendar se v zabrazgotinjeno tkivo ujamejo lahko druge strukture (npr. živec), zmanjša se limfna in krvna cirkulacija, vezivno tkivo pa se lahko zakrči po svoji celotni linji, kateri pripada točka brazgotine.

Zato je pomembno, da spoznaš načine, kako svoje brazgotine negovati od zunaj ter od znotraj.

Prav tako pa bo zadnji mesec šolskega leta v praksi namenjen utrjevanju vsega, kar smo skupaj do sedaj spoznali.

Zanimivo bo:)

V 12 mesecih se bo v spletni učilnici nabralo najmanj 72 prispevkov, do katerih lahko dostopaš ves čas svoje vključitve v program. To je tvoja zakladnica modrosti, vadb in ritualov za boljše počutje v svojem telesu.

Svojo prijavo v spletni program FITT+VIVA dokončaš TUKAJ. Se vidiva v programu! Veselim se tvoje družbe.