Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Program, Seminar Komentarji: 0

Katere so tiste težave, nelagodja, bolečine in stanja, ki nam črpajo energijo, nas spravljajo v slabo voljo, onemogočajo, da bi zadihali s polnimi pljuči in se kljub vsakodnevnim izzivom prepustili toku življenja? Kljub znatnemu upadu v zadnjih desetletjih bolezni srca in ožilja ostajajo najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji, osnovni kazalniki bremena raka kažejo, da spada rak med največje javnozdravstvene probleme v Sloveniji, iz podatkov pa tudi izhaja, da je po letu 2014 bolniška odsotnost v porastu, najpogostejši navedeni vzroki za odsotnost pri moških so poškodbe, pri ženskah pa bolezni mišičnoskeletnega sistema in vezivnega tkiva. (vir NIJZ, zdravstveni statistični letopis 2019).

Stanja, kot so:

 • bolečine in bolezni mišičnoskeletnega sistema ter vezivnega tkiva,
 • sindromi (kot so npr. t.i. predmenstrualni, razdražljivega črevesja, karpalnega kanala, nemirnih nog, policističnih jajčnikov,…),
 • kronična utrujenost, razdražljivost, glavoboli, pomanjkanje koncentracije,..
 • povečanje telesne teže, otekanje nog, zadihanost,
 • občutki tesnobnosti, anskioznosti, kronično pomanjkanje spanja, zbujanje,….

niso normalna stanja in ni prav, da se z njimi naučimo živeti. Prav je, da k svojemu telesu pristopimo, se z njim resnično naučimo komunicirati, razumeti kaj je vzrok vsem zgoraj omenjenim težavam in poiskati načine, ki bodo odpravili vzrok težavam in jih ne zgolj lajšali ali omilili.

Že vrsto let je naše poslanstvo vsakemu posamezniku približati celosten pogled na svoje telo. Telo deluje kot orkester, vsak sistem je soodvisen in prepleten z vsemi ostalimi in le njegova usklajenost ter ravnovesje omogočajo, da ne pride do njegove razglašenosti. Prepoznati moramo orodja, s katerimi si lahko pomagamo živeti kvalitetno, zavestno in polno življenje. In usmerjeno (lahko bi rekli tudi “zavestno) gibanje telesa je zagotovo eno izmed takšnih orodij. Ko uskladimo gibanje z dihom, zvokom frekvence, ki telo uravnoteža ter pozitivno namero, potem lahko okrepimo svoje potenciale in vzpodbudimo vse procese obnove in rasti našega organizma.

Spoznaj se! Program za poglobljeno delo na sebi

Čas: 8 srečanj
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

No Fields Found.

Z dominantnostjo uma, ki je v današnjem času veliko bolj prisotna, kot je bila v preteklih generacijah, se odmikamo oziroma odcepljamo od Zemlje ter izgubljamo svojo povezanost z njenim magnetizmom. Dnevno smo izpostavljeni različnim zvočnim frekvencam, elektromagnetnemu sevanju, stresnim situacijam. Vse to na naše telo deluje obremenjujoče. Vsaka misel, vsako čustvo, vsak organ in telesni sistem – vse, kar je živega, ima svojo frekvenco. Pionirji zvočne terapije (Johna Beulieu, Jonathan Goldman in drugi) so izmerili kakšne so resonantne frekvence telesa in njegovih regij in ko nek del, sistem, organ ne resonira več v svoji naravni frekvenci, se poruši njegovo ravnovesje, kar pa seveda vpliva na celotno telo. Tako se velikokrat zgodi, da se »razglasimo« in takrat naš orkester ne igra več uigrano.

Verjamemo, da je odgovornost vsakega izmed nas v čim boljši meri poskrbeti za svoje zdravje, dobro počutje in zadovoljstvo.  V programu Spoznaj se! najbolj pogoste, težave, nelagodja in neželjena stanja na razumljiv način povezujemo:

 • energijsko telo preko hormonalnega s fizičnim,
 • kretnjo, usmerjeno v osvobajanje fizičnih ter čustvenih blokad, z zvokom,
 • bolečino in neravnovesje z razumevanjem njenega vzroka ter orodji za njeno izboljšanje oz odpravo.

Kako deluje zvok?

Zvok je val, ki ritmično oscilira (niha) v določeni časovni enoti (število nihanj v sekundi se meri z enoto Herz). Glede na frekvenco, s katero oscilira, vpliva na resonanco snovi v svoji okolici. Tako kot vse, kar je živega, vibrira in ustvarja nek zvok, tako tudi človeško telo. Vsak organ, sistem, regija telesa ima svojo naravno frekvenco. Če se ta poruši, se počasi ruši ravnovesje telesa kot celote, kar mi prepoznamo najprej kot slabo počutje, s časoma pa tudi kot bolezen.

Zaradi svoje sposobnosti vpliva na snov, pa ima zvok tudi sposobnost to snov menjati oziroma jo vrniti v svoje naravno resonantno stanje.

V programu “Spoznaj se!” bomo z različnimi zvočnimi terapijami vplivali na vrnitev v naravno vibracijsko stanje naših energijskih centrov (čaker), ki neposredno komunicirajo z žlezami z notranjim izločanjem ter organi v njihovi neposredni bližini. Tako boste v nadaljevanju lažje, hitreje in bolj učinkovito s pomočjo gibalnih protokolov vplivali na zmanjšanje ter odpravo organske in fizične problematike, značilne za vsak posamezni center.

Sprejmite priložnost, da se s svojim telesom povežete na še bolj subtilni ravni in mu z razumevanjem pomagate omiliti in odpraviti težave mišičnoskeletnega sistema, vezivnega tkiva, padca koncentracije, utrujenosti, nihanja razpoloženj, organske problematike …..

Spoznaj se! Program za poglobljeno delo na sebi

Čas: 8 srečanj
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

No Fields Found.

O VSEBINI PROGRAMA

Program je sestavljen iz 7 delov, ki se medseboj prepletajo a so vsebinsko lahko popolnoma samostojni. V vsakem delu obravnavamo najbolj pogosto problematiko, značilno za pripadajoči energijski center, ter jo s prepletom kratke teorije ter predvsem prakse na razumljiv način tudi rešujemo. Izbirate lahko med dvema možnostima in sicer prijavo na celoten program ali na izbrane delavnice (opis obeh možnosti spodaj).

 1. delavnica: Prizemlji se in poskrbi za svoje korenine

Pretirano sedeče delo, neprimerna obutev in nenazadnje tudi gibanje, pri katerem pozornosti niti malo ne usmerimo na telo in njegov občutek prizemljenosti in povezanosti s površino na kateri stojimo in po kateri se gibamo, pušča posledice. Slednje se najprej kažejo na  zmanjšanem in oslabljenem pretoku med našimi energijskimi centri, kar pa se hitro lahko manifestira tudi na našem počutju in nenazadnje fizičnih težavah. Korenska čakra je odgovorna za naše preživetje, vitalnost, prizemljenost pa tudi stabilnost in pogum. S svojim dobrim pretokom in odprtostjo skrbi za debelo črevo, mehur, kri, kosti, zobe, pa tudi za sp. ekstremitete (noge) in stopala.

Z redno vadbo, usmerjeno v vaša stopala, noge in medenico, se lahko izognemo fizičnim manifestacijam motnjam energijskega pretoka, kot so bolečine v hrbtu, konstipacija, psihična in fizična utrujenost, slabša cirkulacija in podobno.

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti prvega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • ciljne vaje za izboljšanje problematike stopal
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra

2.delavnica: Ujemi svoj ritem

Podobno, kot z bitjem srca občutimo hitrost in intenzivnost srčnih utripov, imamo v predelu, kjer se stikata križna kost in trtica, točno v liniji z maternico in prostato, drugi energijski center, spolno čakro, ki s svojim utripom vpliva na delo živcev, ki inervirajo vse organe v medenici ter nadzira delo spolnih žlez. Na žalost sedenje, stres in slaba prebava slabo vplivajo na cirkulacijo in pretočnost energije v tem delu, kar lahko pripelje do različnih menstrualnih težav, cist, impotence, težav z mehurjem in vsemi organi v medenici, kot tudi na težave s kolki, ledvicami, obolenji črevesja ipd.

Glede na mesto, kjer se nahaja, obstaja njena močna povezanost s korensko čakro. Njena pretočnost bo preko stopal, nog in trtice, doprinesla k boljšemu občutku varnosti in stabilnosti ter oživitvi naših potencialov, s katerimi bomo lažje našli svoj pravi življenjski ritem. Slednji se ne kaže v ekstremih, temveč v oscilaciji, nihanju ter balansiranju med jin in jang-om, med ženskim in moškim principom….

Spolna čakra torej povezuje ženski in moški princip, predstavlja energetsko središče spolne energije ter veselja do življenja, kreativnosti in ustvarjanju novega.

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti drugega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • ciljne vaje za izboljšanje problematike medeničnega dna
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra

3.delavnica: Spoznaj svojega osebnega čuvaja

Tretjemu energijskemu centru (sončni pletež), ki se nahaja nekaj centimetrov nad popkom, ne rečejo zaman energetsko središče osebne moči. Tu je center, kjer se razvija naša osebnost, zdrav jaz, zdrav razum, pa tudi humor, optimizem, zvedavost in podobno.

Pogosto se nam dogaja, da nam primanjkuje notranje moči in volje, da bi svoje želje in cilje dejansko uresničili, zato je naš naravni odziv – ščit. Ne želimo, da ljudje v naši bližini odkrijejo naše slabosti in pomanjkljivosti. Naš osebni čuvaj ima takrat vlogo zaščitnika, vendar dejansko ugaša naš ogenj in potenciale. Če to ozavestimo, potem smo bolj pripravljeni čuvaja odsloviti in vstopiti v nov življenjski cikel, ki nam prinaša željeno preobrazbo in z njo samospoštovanje, spontanost, razigranost, svobodo, a tudi samodisciplino in odgovornost – skratka, lahko živimo bolj avtentično. Govorimo o centru, ki nas uči komunicirati z drugimi. Pri tem nam pomagajo živčni končiči (gangliji), ki kontrolirajo večino prebave in eliminacije. Zato se nam zgodi, da imamo včasih mehko blato, ko nas je strah in trdo blato, kot posledica jeze in krča.

Iz našega trebuha (v njem so prebavni organi želodec, žolč, jetra, vranica, tanko črevo, prebava, diafragma,…) se distribuira energija po celotnem telesu, a ta predel je tudi prvi, ki bo odreagiral na okolico, v kateri se trenutno nahajate. V nekaterih primerih se živčni gangliji bolj stimulirajo in zakurijo ogenj za akcijo ali pa se zgodi nasprotno – ugašajo se, zadušijo ogenj.

Ravnovesje tretjega centra je pomembno za zdravje metabolizma in organov v trebušni votlini, dobro prerazporeditev energije v telesu in ravnotežje med odgovornostjo in svobodo v življenju.

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti tretjega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • ciljne vaje za revitalizacijo organov v trebušni votlini
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra

Spoznaj se! Program za poglobljeno delo na sebi

Čas: 8 srečanj
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

No Fields Found.

4.delavnica: Začuti svoje srce

Skozi srce sprejemamo in dajemo ljubezen. Za človeka, ki ga vodi bolj srčna čakra velja, da ga bolj vodi »srce« in ne »glava«, občutenje in ne misel, ljubezen in ne logika. Srce je pravzaprav edini organ v telesu, ki ne more zaščititi samega sebe. Vsak organ ima namreč svoj obrambni sistem, srce pa s svojo ljubeznijo pošilja kri kamor koli je ta potrebna. Njegov varuh je osrčnik, ki poskrbi tudi za to, da neravnovesje drugih organov ne prizadane samega srca. Ko se namreč sproži imunski odziv, meridian trojnega grelca posrka energijo katerega koli drugega organa, osrčnik pa preprosto ne dopusti, da bi posrkal energijo srca.

Za srce sta nevarna oba ekstrema – tako imenovano »zaprto srce«, ki je v moderni dobi na žalost prepogosto prisotno, kot tudi srce, ki ljubi preveč. Srce je tudi organ, ki razmišlja. Dolgo časa je veljajo, da to zmorejo le možgani. Vendar ima srce svoj živčni sistem in sprejema odločitve neodvisno od možganov (npr kako hitro naj bije). Električni val utripajočega srca je cca 50x večji in 1000x močnejši od možganskega. Zato lahko srce uskladi možgane in druge organe s svojim ritmom.

V predelu četrte čakre, poleg srca in pljuč leži tudi žleza priželjc (timus), ki velja za primarni organ limfe in se nahaja tik za prsnico. V njem zorijo limfociti, izloča rastne hormone, ki sodelujejo pri imunskem odzivu. Timus daje tudi energijo vranici, ki bi brez te energije težko razkrojila krvne beljakovine. Na delavnici se boste naučili, kako poskrbeti za povečanje magnetizma srca, vzpodbuditev limfnega pretoka, s čimer želimo zmanjšati fizične manifestacije omenjenega energijskega centra.

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti četrtega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • vaje za izboljšanje magnetizma in okrepitve imunskega sistema
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra

5.delavnica: Izrazi se

Peta čakra je vez med vašimi fizičnimi in duhovnimi energijskimi centri. Velja za center komunikacije. Torej, če srčna čakra ustvarja ljubezen, grlna ustvarja izraz. Informacije vseh spodnjih energijskih centrov se na svoji poti navzgor pomikajo skozi grlno. Enako velja za obe višji čakri – njune energije gredo nazvdol preko grlne. V tem predelu se nahaja ščitnica. Njeni izločki upravljajo presnovo, ki vsebuje dva procesa – anabolizem in katabolizem. Katabolični procesi so procesi razgradnje, pri katerih se energija sprosti, anabolični procesi pa iz manj zapletenih snovi izgrajujejo nova tkiva.

Ščitnico lahko na nek način primerjamo z grlno čakro. Tako kot ščitnica razgradi hrano ter jo sintetizira, da izgrajuje in ohranja fizično telo, grlna čakra razgrajuje energije, ki potujejo skozno, jih sintetizira ter s tem ohranja energijsko telo. V tem predelu se kažeta dva ekstrema – bodisi ne zmoremo govoriti, bodisi ne znamo utihniti. Govorjenje je anabolični proces (povezujemo in se izražamo), molčanje je katabolični proces (sprejemamo in osvajamo). Funkcija grlne čakre je komunikacija, izražanje, a tudi previdnost in zaupane. Je posrednik med čustvi in razumom. S pomočjo tega centra izrazimo, kar začutimo z 2.čakro. Je središče zvoka in besed.

Sama ščitnica skrbi za uravnavanje pravilnega delovanja vseh celic, presnovo OH, za metabolizem, skrbi za vsrkavanje kalcija… Ob njenem slabem delovanju bežimo od realnosti, smo nestrpni, nismo pogumni za izražanje lastnega mnenja, smo melanholični, spreminjamo razpoloženje,se potimo, hujšamo ali se debelimo, tresemo, smo bolj izpostavljeni različnim infekcijam, herpesu, zobobolu, hiperaktivnosti in podobno….

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti grlnega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • kako deluje vaša ščitnica
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra

6.delavnica: Čustveni zemljevid obraza

Znotraj tretjega očesa ležijo vaše oči, ušesa, hipofiza, hipotalamus in možgani. Ženska pogosto svoj obraz kritizira in na njem išče napake. Pomembno je, da se sprejemamo z ljubeznijo. Naš obraz je odraz našega čustvenega telesa. Poleg fizičnega je okoli nas več drugih teles – fizično (ki ga lahko premikaš in se ga dotikaš), nato je plast čustvenega telesa (z vsemi čustvi in občutki), za tem sledi plašč mentalnega telesa z našimi mislimi in procesi razmišljanja ter doživljanja, nato pa sledi oblak energijskega telesa. To so nižja telesa. Imamo pa še višja telesa (astralno, telo manifestacije ipd).

Povezava fizičnega in čustvenega telesa se kaže na obrazu. Čustveno telo je kot obleka fizičnega. Zato je negovanje obraza sila pomembno. Vsi procesi, vsa razmišljanja, vsa čustva se odražajo na našem obrazu – vsako čustvo je dolgo 90 sekund zato je pomembno, da si ga dovolimo začutiti. Takrat se ustavimo in zakrčimo (jih ne damo v tok), zato se zamrzne na našem obrazu in posledično tudi na našem telesu in notranjih organih.

S tem, ko tretiramo svoje telo, direktno delujemo tudi na svoj 2.energijski center – tudi v fizičnem pomenu. Torej vse krožne mišice na obrazu vplivajo tudi na mišice medničnega dna.

V primeru, da ta energijski center ne deluje dobro se soočamo s frustracijami, strahovi, neodgovornostjo, povzdihovanjem samega sebe, imamo težave z duševnimi boleznimi, tesnobo, glavoboli, migrenami, bolezni slušnih organov, bolezni oči, motnje spanja in podobno

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti šestega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • vaje za aktivacijo mišic na obrazu ter njihovo povezanost z mišicami medeničnega dna
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra
 • energijsko masažo obraza

7.delavnica: Nadeni si svojo krono

Sedmi energijski center je odgovoren za duhovnost in razsvetljenje, dobra pretočnost tega centra povečuje našo karizmo in zavedanje. Ljudje razvijamo temensko čakro, če sledimo svojim najbolj pristnim hotenjem in življenjskemu smislu.

Ta predel skrbi za dobro pretočnost zgornjega dela možganov, možganske skorje, centralnega živčnega sistema, rast las,… V tem centru prisotna žleza epifiza (čičerika) skrbi za izločanje melatonina, ki se izloča med spanjem in velja za naraven antidepresiv. Pod vplivom svetlobnih dražljajev uravnava dnevni in sezonski ritem endokrinega sistema in našo notranjo biološko uro. V primeru slabega delovanja nam primanjkuje življenjske radosti, se odtujimo, smo zmedeni, duševno izčrpani, lahko imamo prisotne močne nevralgične bolečine (bolečine, ki izvirajo iz živca), težave z izpuščaji in ekcemi,….

Na delavnici boste spoznali:

 • protokole za izboljšanje pretočnosti sedmega energijskega centra, podprte z zvočno terapijo po metodi Blackbird,
 • ciljne vaje za uravnovešanje nevrološkega sistema
 • vaje za uravnoteženje žlez pripadajočega centra
 • nasvete za dobro spanje

Spoznaj se! Program za poglobljeno delo na sebi

Čas: 8 srečanj
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

No Fields Found.

PODROBNOSTI O PRIJAVI,ORGANIZACIJI DELAVNIC TER PLAČILU

Priporočamo vam, da se priključite celotnemu programu, po vaši želji pa se lahko odločite le za eno ali za izbrane delavnice.

Vsako srečanje traja 90 minut, s spletnim programom pričnemo v torek, 23.3.2021 ob 17.30 uri:

UVOD + Prizemlji se in poskrbi za svoje koreninetorek, 23.3.2021 ob 17.30 uri (do 19.30)
Ujemi svoj ritemčetrtek, 26.3.2021 ob 17.30 uri
Spoznaj svojega osebnega čuvajatorek, 30.3.2021 ob 17.30 uri
Začuti svoje srcečetrtek, 1.4.2021 ob 17.30 uri
Izrazi setorek, 6.4.2021 ob 17.30 uri
Čustveni zemljevid obrazačetrtek, 8.4.2021 ob 17.30 uri
Nadeni si svojo kronotorek, 13.4.2021
Zaključno BONUS srečanjetorek, 4.5.2021 (30 minut)

Cena celotnega spletnega programa znaša 145,00 EUR in vključuje:

 • 7 delavnic v trajanju 90 minut vsaka ter bonus zaključno srečanje
 • pisne izročke
 • 7 x 20 različnih zvočnih terapij Sonic Pill (v skupni vrednosti približno 80,00 EUR)
 • posnetno gradivo vam bo za ogled in prakso na razpolago še teden dni po zaključnem srečanju

V primeru, da se želite udeležiti le posameznih delavic:

 • ena izbrana delavnica = cena 39,00 EUR in vključuje pisni izroček, zvočno terapijo z 20 dostopi, posneto gradivo z dostopnostjo še teden dni po izbrani delavnici
 • dve izbrani delavnici = cena 37,00 EUR/delavnico in vključuje pisni izroček 2x, 2x zvočni terapiji z 20 dostopi, posneto gradivo
 • štiri izbrane delavnice = cena 35,00 EUR/delavnico in vključuje pisni izroček 4x, 4x zvočna terapija z 20 dostopi, posneto gradivo

V pričakovanju vaše prijave se veselimo druženja, poglobljenega dela na sebi ter spoznavanja delovanja našega telesa. Telo vam bo hvaležno, vi pa bolj radostni, zadovoljni, z manj bolečin in stresa, ki ga prinašajo obveznosti vsakodnevnega življenja.

Spoznaj se! Program za poglobljeno delo na sebi

Čas: 8 srečanj
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

No Fields Found.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja