Naše misli niso samo eterični koščki informacij, ki vstopijo v naš um in nato izginejo. Za njimi stojijo besede in ideje, za katere mislimo, da lahko oblikujejo naše življenje in nas vodijo bodisi k uspehu in sreči bodisi neuspehu in stiski. Način, kako razmišljate in čutite lahko močno vpliva na vašo sposobnost prepoznavanja priložnosti, kako dobro delujete in na rezultat ciljev, ki ste si jih zastavili. Optimističen pogled vam pomaga ustvariti okoliščine, ki vam bodo lažje omogočile doseči željeno. Naj vam pojasnim na primeru. Veste, da potrebujete gibanje in odločili ste se, da boste vadili z osebnim trenerjem, saj se zavedate, da imate od načrtovanega in vodenega treninga več koristi. Ta trener sicer popolnoma razume, kaj vaše telo potrebuje, saj je pred tem ocenil vašo telesno držo ter vzel v obzir trenutno psihofizično ter čustveno počutje. Vendar je njegov izbor vaj popolnoma nekaj drugega v primerjavi s tistim, kar ste pričakovali vi oziroma kar ste do sedaj uspeli iskusiti. Vaše misli bodo v tem trenutku močno “stopile” na zavoro in v glavi vam bo bobnelo od številnih misli v smeri izgovorov, zakaj ta izbor vaj ter način treninga za vas ni dober. V tem primeru boste nad vadbo razočarani in naslednjič ne bo težko najti izgovora, zakaj ne bi šli na ponoven trening. Enostavno si ne boste dali priložnosti. V drugi situaciji se vam zgodi enako, vendar ostajate optimistični ter odprti za nove priložnosti in izkušnje. Prepustite se izkušenemu vodstvu trenerja in trening zaključite zadovoljni in motivirani. Zakaj? Ker ste z optimističnim pogledom pomagali ustvariti temelje za dosego vašega cilja.

Nekatere študije celo pravijo, da je optimističen um tudi iskren. Ostati pozitiven namreč ne pomeni ignorirati težav ali pa ne spoštovati svojih omejitev. Pomeni le, da se bolj osredotočate na misli, ki prispevajo k vašemu počutju in napredku. Telo ne laže in z nami deli veliko modrosti, pa je kljub vsemu velikokrat žarišče našega samozaničevanja. Vse poškodbe ali blokade, ki obstajajo v naših telesih, so tam zato, da se iz njih lahko učimo. Obstoječa poškodba nas lahko nauči, kako se upočasniti ali pa nam pomaga prepoznati, da v našem telesu nekaj ni v ravnovesju. Bolj ko boste opazovali in  skenirali svoje telo, boljši boste v tem.  In lažje boste prepoznavali vse priložnosti, ki vaše telo vrnejo v stanje ravnovesja in homeostaze. “Objemite” svoje telo zgolj zato, ker je vaše in že zaradi tega edinstveno in posebno. Pokažite sebi, da se ljubite. Kako osvobajajoča je ta misel, kajne?

Spletni program, s katerim pričnemo 12.1.2022 in bo trajal 3 mesece, bo v vseh pogledih nekaj posebnega. Vanj smo namreč združili izkušnje več kot 20 let, zadnja znanstvena dognanja in metode, ki so se nam v praksi pokazale za učinkovite in dovolj enostavne, da jih lahko uvrstimo v segment samoobravnave doma. To je namreč naš glavni namen – vas naučiti, kako prepoznati določene simptome kot znake neravnovesja glavnih sistemov (možganov z nevrološkim sistemom, respiratorni, limfni, mišični, imunski, prebavni,..) ter vas spoznati z učinkovitimi orodji odpravljanja vzrokov za ta ista stanja. Programu smo ob plačilu do konec leta znižali ceno in omogočili plačilo z BON21, pripravili smo vam res veliko presenečenj, vsakega vadečega pa bomo za priporočilo 10 osebam tudi nagradili s popolnoma brezplačno mesečno karto za vadbo na spletu ali dvorani. In še nekaj! Izgovorov, da nimate časa tako pogosto spremljati vseh vsebin v programu, NI VEČ. Kajti vse vsebine bodo vaše doživljenjsko. Pogledali si jih boste lahko kadarkoli in celo večkrat. Veseli bomo, če boste novico o našem spletnem programu delili tudi z vašimi domačimi, sodelavci, prijatelji,….

Poglejte, kako “zdravje” vidita Barbara in Žiga, glavna snovalca programa POT DO ZDRAVJA, ki bosta z vami od 12.1.2022 dvakrat tedensko v živo. Za podroben opis programa, vašo prijavo in izbor cenovnega paketa pa prosimo, kliknite TUKAJ.

V večini se še ne zavedamo dosti moči zvoka in razmišljamo, da je to “še ena alternativna stvar”, ki deluje le takrat, ko vanjo veruješ.  Seveda bo vera v zvočni učinek, kot tudi pri vsem drugem, pomagala, a je potrebno poudariti, da je terapija z zvočnimi frekvencami terapija ritma ter da sloni na zakonih fizike. Njeno delovanje je subtilno, komaj zaznavno, a zelo močno, saj zvok prodre do najmanjših gradnikov našega telesa in učinkuje tudi po sami izvedbi terapije. Je popolnoma neinvazivna, brez stranskih učinkov ali kontraindikacij. Prav zato je odlična rešitev za vzpostavitev celostnega zdravja ter podpora drugim oblikam zdravljenja, dodatkom ali gibanju.

Njen učinek se kaže tudi v delovanju na živčni sistem. Po petih minutah izpostavljenosti posebni kombinaciji zvokov se aktivira parasimpatični sistem, ki naše telo obnavlja, telo pa je potem zmožno s svojimi naravnimi mehanizmi stresne faktorje občutno zmanjšati. Seveda ob tem ne smemo zanemariti tudi izboljšanja mentalnega in emotivnega stanja, saj po terapiji bolj “zasijemo od znotraj”.

Vabljeni torej, da v prihajajočih mesecih, ko so v porastu tudi vsa respiratorna obolenja in obvladljivost stresa težja, izkoristite moč zvoka. V ta namen smo vam pripravili akcijo z 10% popustom na prvo zvočno terapijo. Akcija velja v mesecu novembru, vaše prijave pa sporočite na barbara@fittplus.si

Pravi, da ne telovadi rada, a kljub vsemu (z občasnimi pavzami☺️) pri vadbi vztraja. V prvi vrsti zaradi obvladovanja in odpravljanja bolečin, ki so posledica obremenjevanja v službenem času. Kaj Špela počne in kako ji je pri počutju pomagala vadba? Oglejte si prispevek na našem you tube kanalu.

Letos nas je leto še posebno bogato obdarilo s kostanji. Ponj nam ni potrebno hoditi prav daleč v gozd, dovolj je že, če se povzpnemo na prvi hribček.
Najpogosteje si pripravimo kostanj tako, da ga spečemo na ognju ali pa skuhamo v vodi, vendar pa kostanj ponuja široko uporabo, tako v kuhinji kot tudi v kozmetične namene. Nekaj najpogostejših razkrijemo tukaj.

Kostanj vsebuje veliko ogljikovih hidratov, največ škroba, skoraj nič maščob in okoli 6 odstotkov beljakovin. Po zaslugi takšne sestave in bogastva z vitamini B skupine je odlična hrana za starejše, otroke ali športnike. Kostanj bogati telo tudi s folno kislino, kalijem, fosforjem in številnimi drugimi pomembnimi elementi v sledovih. Zaužitje 100 g pečenega kostanja vas bo oskrbelo s približno 250 kalorijami, če ga boste jedli kuhanega, pa s 170. Kostanj je užiten tudi surov, paziti pa morate, da boste pred uporabo skrbno očistili plod lupine in kožice.

Pripravki iz surovih plodov kostanja se uporabljajo tudi pri težavah s krčnimi žilami.
Če trpimo zaradi težav, ki jih povzroča revma, si pripravimo kopel iz svežega kostanja. Kopel pripravimo tako, da na drobno narežemo svež kostanj, ga skuhamo v vodi ter dodamo topli kopeli, ki jo nato spenimo s kuhalnico. Kostanjeva kopel ugodno vpliva tudi pri težavah s povečano prostato in je odlična za pomiritev in dober spanec.
Mi smo za vas izbrali recept za kostanjeve žličnike:
300 g olupljenega pečenega ali kuhanega kostanja
150 g kisle smetane
150 g bele pšenične moke
2 jajci
2 ščepca muškatnega oreščka
žlička soli
Priprava:
1. Priprava mase: olupljen kostanj vržemo v posodo, dodamo jajci in kislo smetano.
2. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljemo, da se lepo poveže.
3. Kostanjevi masi dodamo muš­katni orešček, sol in moko ter zmešamo s kuhalnico.
4. Oblikovanje in kuhanje: velik lonec napolnimo z vodo, solimo in zavremo.
5. Pograbimo dve žlici – z eno zajamemo maso, z drugo jo postrgamo v krop.
6. Po vsakem tretjem žličniku žlici potunkamo v vodo, da se masa ne bo prijemala nanju.
7. Ko žličniki priplavajo na površje, jih pustimo še kako minuto, nato jih s penovko poberemo in odložimo v skledo.
8. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.
Vir: Midvakuhava