Avtor: FITT+ Kategorije: Dogodek, Novica, Program, Spletni program Komentarji: 0

Težave z medeničnim dnom, napihnjenost, utrujenost, povečanje telesne teže, bolečine v mišicah in sklepih, nihanje razpoloženja,…..le kdo med nami se še ni srečal z vsaj eno od naštetih težav oziroma simptomov? Pogostost vrtenja v začaranem krogu različnih simptomov nas je pred skoraj letom dni vzpodbudila k osnovanju spletnega programa FITT+VIVA. Barbara Tavčar, ki program vodi v celoti pravi, da je to spletni prostor, v katerem se začne skrb za telo in počutje na povsem varen in voden način. In sedaj imaš možnost, da v 5-dnevnem spletnem druženju z njo spoznaš, kako spletni program deluje, na kakšen način se lotevamo reševanja različnih težav ter zakaj je gibanje edinstvena energijska terapija.

Pred tabo je pet dni s petimi on-line srečanji, v katerih bo Barbara spregovorila o nekaterih temah, ki so bile v spletni šoli do sedaj že obravnavane (ali pa še bodo). Če torej iščeš spletni gibalni program z ravno prav teoretične podpore in dodatkom različnih ritualov in tretmajev, potem se priključi 5-dnevnemu brezplačnemu “izzivu” in z nami odkrivaj skrivnosti delovanja tvojega telesa.

Zavedamo se, da sta trenutni izgled in predvsem počutje odraz vseh preteklih navad in odločitev. Če te ob pogledu v ogledalo prevzame nezadovoljstvo, potem je dobro vedeti (in sprejeti), da vsaka željena sprememba zahteva PROCES. Slednji pa te bo pripeljal do cilja le, če za njim stoji RAZUMEVANJE vsakega koraka na tej poti. Pridruži se 5-dnevnemu spletnemu druženju, kjer bomo govorili o:

  • Povezanosti dihanja in kretnje (ponedeljek, 27.3.2023). Proces krčenja in sproščanja diafragmalne mišice spreminja tudi intra-abdominalni tlak (pritisk znotraj trebušne votline). Ravno slednji pa je tisti, ki ob gibanju in dvigovanju bremen stabilizira in varuje hrbtenico pred preobremenitvijo in poškodbami. Na srečanju v praksi spoznaš nekaj testov, s katerimi lahko oceniš svoj motorični vzorec dihanja in ugotoviš ali deluješ pod preveliko stresno odzivnostjo. Po krajšem teoretičnem uvodu te čaka gibalni del ter dihalna tehnika sproščanja.
  • Matrici telesa (torek, 28.3.2023). Dihanje ima še eno zelo pomembno moč in sposobnost – povezati vse dele tvojega obstoja. Spoznaš, da je gibanje pravzaprav energijska terapija, saj način gibanja v povezavi z dihanjem in tvojo pozornostjo lahko vpliva na tvoje fizično, čustveno, mentalno ali/in energijsko telo. Prav tako prejmeš konkretne nasvete za pretočnost svojega telesa in s tem tudi preprečevanje marsikaterega stanja, ki dolgoročno tvoje telo pripelje v neravnovesje, bolečino in bolezen.
  • Mišicah medeničnega dna (sreda, 29.3.2023), kot centralnemu delu telesa, ki deluje v soodvisnosti s stopalom in čeljustjo. Zakaj se v praksi bolj pogosto srečamo s hipertoniziranimi (preveč napetimi) mišicami medeničnega dna in ne obratno? Kako so mišice medeničnega dna povezane s stopali in čeljustjo? Odgovorili bomo na vsa ta vprašanja ter v praksi pokazali nekaj primerov sprostitve teh (pogosto) preobremenjenih struktur.
  • Možganskih frekvencah (četrtek, 30.3.2023). Vse, kar je okoli nas in v nas, vibrira na kvantnem nivoju. To pomeni, da vse ustvarja zvok in da ima vse svojo frekvenco ter z vsem tudi lahko resonira. Trenutno zaznavamo pet kategorij možganskih valov (gama, beta, alfa, theta in delta). Življenje na Zemlji poteka ciklično, pa tako deluje tudi človeški organizem. Iz vidika možganskega valovanja moramo cikel 24 ur izkoristiti za prehajanje med vsemi. Kakšna pa je v resnici soodvisnost med različnimi možganskimi valovanji? V kateri kategoriji se nahajamo več in katera je v deficitu. Na srečanju bomo govorili ravno o tem. In seveda vse skupaj povezali z gibanjem in ti pokazali način, kako fizično telo uporabiti za učinkovito preklapljanje med večino kategorij možganskega valovanja. Če si med tistimi, ki ne spi dovolj, se pogosto zbuja, čez dan hiti med obveznostmi, potem je to “moraš slišati” tema.
  • Pogledu na telo s prekomerno telesno težo (petek, 31.3.2023). S to temo zaokrožimo pet dnevno spletno druženje in odpremo prijave v vstop v spletno šolo. Želiš izgubiti telesno težo in oblikovati svoje telo? Zakaj te odločitve že v prvem koraku ne pospremimo s štetjem kalorij in povečanjem fizične aktivnosti? Odgovor izveš na zadnjem spletnem druženju, kjer bomo čas namenili tudi vsem tvojim vprašanjem ter predali vse informacije o spletni šoli.

Celoten teden spletnega druženja ter vse do 5.4.2023 imaš možnost priključitve v spletni program FITT+ VIVA, kjer najino sodelovanje nadaljujeva:). V šolo kasneje ne bo moč vstopiti. Svoja vrata naslednjič odpre šele v mesecu septembru.

Klik na to povezavo te pripelje do več informacij o spletni šoli. Kako pa sodeluješ z Barbaro v 5-dnevnem druženju?

Za spremljanje v živo se nam pridruži v zaprti Facebookovi skupnosti FITT+ skupnost za bolj zdrav vsakdan ali Barbarinem you tube kanalu. Od ponedeljka, 27.3. do vključno petka 31.3.2023 se ob 18.30 uri dobimo na omenjenih kanalih. Prispevki v facebookovi skupini po koncu 5-dnevnega druženja ne bodo več na voljo, medtem ko bo njihova dostopnost neomejena na you tube kanalu. Če še nisi med naročniki Barbarinega kanala, lahko to storiš sedaj.

Že sedaj pa lahko spremljaš naš instagram ter fb profil, kjer bo Barbara marsikateri napotek, rešitev in spoznanja delila v story, reel ter feed objavah.

Se vidimo v 5-dnevnem spletnem druženju.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja